·La investigació que ha permès desarticular l’organització es va iniciar arran de la detenció de dos homes a Sabadell que guardaven 42 kg de cocaïna en el maleter d’un cotxe

. El grup criminal ocultava la droga dins de pots de menjar de conserva per distribuir-la a Europa i no ser descobert

. La droga intervinguda, principalment cocaïna, té un valor de més de 1.571.572 euros en el mercat negre


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de Sabadell i Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord, la Unitat Central d’Estupefaents, conjuntament amb Policia Nacional i Guardia Civil, han dut a terme una investigació conjunta que ha permès desarticular una organització criminal dedicada al tràfic de droga, concretament de cocaïna. La investigació conclou amb un total de 4 persones detingudes. El grup rebia la droga de sud- amèrica i l’ ocultaven, per no ser descoberts, en diferents pots de conserva a l’interior de cotxes estacionats a pàrquings de Sabadell i l’ Hospitalet de Llobregat per vendre-la posteriorment a diferents llocs d’Europa.

El 26 de gener, el Grup de Delinqüència Urbana de Sabadell dels Mossos d’Esquadra van detectar dos homes amb un comportament sospitós ja que van pujar a un cotxe per amagar-se dels agents. En l’escorcoll del cotxe es va localitzar dues plaques i una roca embolcallades amb plàstic on a dins hi havia 2 kg de cocaïna aproximadament. A més, van trobar un estri de metall que segons els experts s’utilitza per fer les plaques d’aquesta droga per transportar-les i les claus d’un altre cotxe. Els agents van detenir aquests dos homes per un delicte contra la salut pública.

A partir de tasques d’investigació, es va aconseguir localitzar el segon cotxe, a dins del qual s’hi van trobar unes claus d’un tercer vehicle, unes claus d’un domicili i un comandament a distància d’un pàrquing privat. Seguint amb la investigació, es va poder trobar aquest tercer aparcament on hi havia un vehicle aparcat a dins del qual els agents van trobar-hi un doble fons ocult al maleter on s’hi ocultava 42 kg de cocaïna.

Els investigadors van poder relacionar aquest fet amb una investigació duta a terme per la Policia Nacional i Guàrdia Civil des de gener de 2021. A partir d’aquí, els Mossos d’Esquadra es van sumar a la investigació conjunta sobre aquest grup criminal dedicat al tràfic de droga i que estaria integrat per quatre membres que, de manera coordinada, es repartien diferents tasques amb la finalitat de cometre delictes de tràfic de drogues, concretament de cocaïna. Cada integrant del grup tenia la seva funció, com la de custòdia, transport i distribució de la droga; la supervisió, obtenció de recursos necessaris i transport de la droga; i l’aconseguidor de clients.

Després de diferents gestions d’investigació i de demanar les respectives ordres judicials, el 21 de juny els investigadors van decidir explotar el cas i fer dues entrades als domicilis de les dues persones investigades a Hospitalet de Llobregat i Sabadell.

El resultat d’aquestes entrades va ser de dues persones detingudes, un home i una dona, i la intervenció de 1.800 gr de marihuana, 416 gr de cocaïna aproximadament, 200 gr d’amfetamina aproximadament, uns 3070 euros en efectiu, estris relacionats amb el tràfic de drogues i diversa documentació.

Amb aquesta última actuació es va donar per conclosa la investigació amb el resultat de quatre detinguts.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 13 de juliol de 2023


5  

Imatges

mossos

mossos 747217

mossos

mossos 798352

mossos

mossos 295733

mossos

mossos 414068

mossos

mossos 878121