FGC

Ferrocarrils renova la via entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres, a la línia Barcelona-Vallès

query_builder   18 juliol 2023 09:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils renova la via entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres, a la línia Barcelona-Vallès

  1. Els treballs consisteixen en la implantació de placa formigonada, en substitució de la via sobre balast, per millorar la robustesa del servei
  2. FGC oferirà servei alternatiu d’autobusos del 12 al 20 d’agost al tram entre Gràcia i Sarrià, que quedarà tallat per les obres
  3. Les obres s’han programat a l’estiu per minimitzar l’impacte en les persones usuàries


FGC
Estació de Muntaner d'FGC
{"name":"2023/07/18/08/18/e1a6ad02-73cb-4ecd-9af0-78371a19aa78.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":"686740"}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat els treballs per renovar la via entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres, a la línia Barcelona-Vallès, que causaran afectació en el servei del 12 al 20 d’agost. L’actuació permetrà implantar en tot aquest tram, de 640 metres de llargada, noves vies de placa formigonada, que substituiran l’actual via sobre balast. L’objectiu de l’obra és millorar la robustesa del servei i reduir els costos de manteniment.

La intervenció forma part del projecte de renovació de via entre Plaça Catalunya i Sarrià, una part del qual ja s’ha executat entre les estacions de Les Tres Torres i Sarrià. La renovació implica tots els trams de túnel, ja que les vies de les estacions ja són de placa formigonada.

L’actuació s’emmarca dins del constant procés de renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme Ferrocarrils per continuar donant un servei de qualitat a les persones usuàries.

Servei alternatiu amb autobusos entre Gràcia i Sarrià del 12 al 20 d’agost

Els treballs previs ja han començat els darrers dies sense afectació de moment del servei de la línia Barcelona-Vallès, ja que es duen a terme fonamentalment en horari nocturn, fora de l’horari comercial.

La fase principal de l’obra, que consistirà en la retirada del balast i la seva substitució per placa formigonada, sí que obligarà a tallar la circulació de trens en el tram entre les estacions de Sarrià i Gràcia, que es prestarà amb un servei alternatiu d’autobusos. Per això, Ferrocarrils ha programat aquesta fase en un període, del 12 al 20 d’agost, de baixa demanda a les línies metropolitanes, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte en les persones usuàries.

FGC
Esquema de la línia Barcelona-Vallès, amb el servei alternatiu entre Gràcia i Sarrià del 12 al 20 d’agost
{"name":"2023/07/18/08/20/df73d04f-fa5f-46da-a588-d9bf75615752.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":372204}


D’aquesta manera, el servei programat entre el 12 i el 20 d’agost serà el següent:

  1. Servei alternatiu amb autobús entre Gràcia i Sarrià per la Via Augusta.
  2. Els trens de les línies S1 i S2 que circulin entre les estacions de Sarrià i Terrassa Nacions Unides i Sabadell Parc del Nord mantindran els horaris habituals.
  3. Els trens entre Gràcia i Pl. Catalunya modificaran els seus horaris habituals i circularan amb una freqüència màxima de 18 trens per hora i sentit. Els horaris estaran disponibles al web fgc.cat, a l’app d’FGC i a les vitrines d’estacions.
  4. Els trens de les línies L7 i L12 conservaran els horaris habituals.

Les persones que viatgin amb Ferrocarrils podran seguir la informació actualitzada del servei a través del perfil de Twitter @FGC i del web i l’aplicació per a mòbils. De la mateixa manera, la companyia ha preparat un dispositiu de comunicació a les estacions per informar de les alteracions en el servei, del canvi d’horaris i de les alternatives per cobrir els trajectes suprimits.

Ocupació de voreres i d’un carril de circulació a la Via Augusta

A partir d’aquesta setmana, i durant dos mesos, els treballs previs comporten l’ocupació de voreres a quatre punts de la Via Augusta: a la cruïlla amb els carrers Dr. Roux i Rosari (costat mar), a la cruïlla amb la Ronda General Mitre (costat mar), a l’altura del carrer Vallmajor i a l’entorn de l’estació d’FGC de Muntaner. En tots els punts es mantindrà l’itinerari i el pas de vianants. També es tancarà una de les voreres del carrer Rosari.

D’altra banda, del 8 al 27 d’agost, les obres comportaran el tall d’un carril de circulació de la Via Augusta, en el tram entre els carrers Vallmajor i Santaló. La parada de bus d’aquest tram es mantindrà desplaçada al carrer Calvet. A més, es tallarà el lateral de la Ronda General Mitre a l’altura del carrer Lázaro Cárdenas, amb accés exclusiu a veïns.

1  

Imatges

Estació de Muntaner d'FGC

Estació de Muntaner d'FGC 686740

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 371597

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined