Una dona de 61 anys ha mort aquest migdia ofegada en una piscina d'ús públic a Gualba (Vallès Oriental).

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 12.10 hores per part d’un vigilant, informant que hi havia una dona ofegada dins la piscina i que l’havien tret de l’aigua inconscient.

Un cop fora de l’aigua se l’ha intentat reanimar, i fins al lloc també s’han desplaçat dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres sense èxit.

Al lloc també s’han mobilitzat efectius dels Mossos d’Esquadra.

Es tracta de la tercera víctima mortal en piscines des del 15 de juny. La primera va ser el dia 21 de juny en una piscina de Ponts i la segona el 28 de juny a Torrelles de Foix.

Des del 15 de juny, també hi ha hagut 17 ofegaments no mortals però amb ferits menys greus, greus i crítics, la gran majoria (15) amb menors d’edat implicats.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a les piscines aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

En el cas dels infants, cal assegurar que si no saben nedar duguin posat un dispositiu adaptat a cada edat, que els faci surar i mantenir el cap fora de l'aigua, i no deixar-los sols en cap moment quan s'estiguin banyant o a l'entorn de la piscina.