Escola

El Govern aprova la renovació dels Plans educatius d'entorn

query_builder   19 octubre 2010 14:16

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la renovació dels Plans educatius d'entorn

  • Ha acordat una dotació econòmica de 4,2 milions d’euros per a renovar 95 Plans educatius d’entorn a 80 municipis
  • El Govern també ha traspassat a l’Ajuntament de Tarragona els drets per a rehabilitar la finca “Chartreuse”, futura seu de l’Escola oficial d’idiomes de la ciutat
  • S’ha aprovat una inversió de 5,4 milions d’euros per a la nova construcció de l’Escola Marta Mata de Mataró
 
El Govern ha aprovat avui renovar per al curs 2010-2011 els Plans educatius d’entorn (PEE) de 80 municipis. Aquesta renovació comporta una inversió econòmica de 4,2 milions d’euros i permet donar continuïtat a 95 plans d’entorn -ja que hi ha municipis amb més d’un PEE.
 
Els Plans educatius d’entorn permeten una major cohesió social a través d’activitats on participen diferents actors de l’entorn d’un centre educatiu: ja siguin les famílies, els ajuntaments, les entitats i les associacions culturals, esportives o socials. D’aquesta manera es fomenta una major implicació de l’entorn en l’educació de l’alumnat i es creen lligams entre el centre educatiu i les entitats properes.
 
Els municipis amb Plans educatius d’entorn aquest curs són: Alcanar, Ametlla de Mar, Amposta, Badalona, Badia del Vallès, Banyoles i Porqueres, Barberà del Vallès, Blanes, Bordils, Calaf, Canovelles, Capellades, Castellbell i el Vilar, Castelldefels, Castellgalí, Castelló d’Empúries, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Cornellà de Llobregat, Deltebre, el Pont de Vilomara, Espluga de Francolí, Figures, Flaçà, Gelida, Granollers, Guissona, L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, la Llera de Ter, les Masies de Voltregà, Llagostera, Lleida, Lloret de Mar, Manlleu, Marganell, el Masnou, Mataró, Mollet del Vallès, Monistrol de Montserrat, Olot, Palafrugell, Prat de Llobregat, Premià de Dalt, Reus, Ripollet, Roda de Ter, Roses, Rubí, Sabadell, Salou, Salt, Sant Adrià del Besòs, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu de Llobregat, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Ribes, Sant Vicenç de Castellet, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida de Montbui, Santa Oliva, Seu d’Urgell, Solsona, Tarragona, Tàrrega, Terrassa, Torredembarra, Tortosa, Ulldecona, Valls, Vendrell, Vic, Vila-Seca, i Viladecans.
 
Els plans d’entorn impliquen la participació de 317.869 alumnes i 883 centres educatius de diferent tipologia.
 
 
Escoles
404
Instituts
181
Centres concertats
133
Centres d’adults
35
Llars d’infants
110
Centres d’educació especial
14
Centres de música
6
 
 
La “Chartreuse”, futura Escola oficial d’idiomes de Tarragona
 
El Govern també ha aprovat avui autoritzar la constitució dels drets de superfície de la seu de la futura Escola oficial d’idiomes de Tarragona a l’ajuntament de la ciutat. La finca coneguda com a “Chartreuse”, propietat de la Generalitat, serà rehabilitada per part de l’Ajuntament de Tarragona per  acollir l’Escola Oficial d’Idiomes. Les obres de rehabilitació tindran un pressupost inicial de 7,9 milions d’euros.
 
Actualment, l’EOI de Tarragona té matriculats 3.360 alumnes i imparteix estudis d’anglès (el 50% de matriculats ho són d’aquesta llengua), alemany, àrab, francès, català, català per a no catalanoparlants, espanyol per a estrangers i rus.
 
Nova construcció de l’Escola Marta Mata de Mataró
 
El Govern també ha aprovat una inversió de 5.437.713 euros per a la construcció de l’Escola Marta Mata de Mataró, de dues línies d’educació infantil i primària.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined