· El detingut es guanyava la confiança de la víctima per fer que en un inici les relacions fossin consentides fins que es mostrava agressiu, i la forçava i humiliava, quan ja no tenia el seu consentiment

· Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que podrien haver-hi més dones que podrien haver estat víctimes del modus operandi que utilitzava l’autor, que encara no han denunciat els fets

· Si has patit o ets coneixedor/a d’un delicte sexual, truca al 112 o ves a una comissaria dels Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sants-Montjuïc, van detenir el 13 de juliol un home de 29 anys per agredir sexualment a una dona que havia conegut a una pàgina de contactes. El detingut normalitzava la seva conducta i la relacionava amb l’excitació del moment restant-li importància.

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que podrien haver-hi més dones que podrien haver estat víctimes del modus operandi que utilitzava l’autor, que encara no han denunciat els fets

Els fets van succeir el 4 de juliol quan víctima i autor van contactar a través d’una pàgina de contactes a l’autor i es van intercanviar adreces de xarxes socials i telèfons per continuar la comunicació. L’home feia creure la víctima que es tractava d’una persona vulnerable emocionalment per guanyar-se la seva confiança fins a citar-se a un lloc íntim per mantenir relacions sexuals. En un inici les relacions eren consentides, fins que el detingut mostrava un comportament agressiu, fins al punt d’exercir violència per consumar l’acte sexual.

Després de consumar la primera agressió sexual, el presumpte autor va amagar el telèfon mòbil de la víctima perquè no marxes. En el moment en què la víctima va intentar recuperar el seu telèfon mòbil, el detingut va tornar a agredir-la sexualment.

Els investigadors van detenir l’autor el 13 de juliol i va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona.

No dubtis a denunciar si has patit una situació semblant.

La violència sexual és un delicte greu que atempta contra la integritat, la sexualitat, la dignitat i la llibertat de la persona.

Ningú no pot causar una agressió sexual, no hi ha cap justificació possible, independentment de les circumstàncies en què hagi succeït l’agressió, el teu estil de vida personal o laboral, el teu comportament, les teves relacions afectives, la teva manera de vestir, etc.

La teva llibertat sexual et dona dret a dir NO. Qui no respecta aquest NO, està cometent un delicte.

Només hi ha un culpable en una agressió sexual: l’agressor.

Si has patit o ets coneixedor/a d’un delicte sexual, truca al 112 o ves a una comissaria de la PG-ME.

Com adreçar-nos consultes o dubtes:

  1. Correu electrònic: mossos.atenciovictimes@gencat.cat
  2. WhatsApp: 601 00 11 22 per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes, les 24 h del dia, els 365 dies de l'any. 

I recorda, el correu electrònic i el WhatsApp no substitueixen el 112 i no s’ha d’utilitzar com a substitució del servei d’emergències.



Oficina de Comunicació

Barcelona, 22 de juliol de 2023