. El Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona detenen set homes membres d’un grup criminal especialitzat en cometre robatoris violents

. Aquest grup criminal operava en tres pisos del Raval on emmagatzemaven el material sostret i el distribuïen al Nord d’Àfrica

. Sostreien telèfons mòbils, rellotges, joies, patinets, càmeres digitals, i altres objectes electrònics. El valor aproximat dels objectes intervinguts en les entrades fetes als tres pisos és de més de 158.000 euros

Agents del cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella, agents de la unitat de seguretat ciutadana de la mateixa comissaria, efectius del grup Titani juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat d’Investigació, el Grup de Delinqüència Urbana i la Brigada Torn Nit de la Unitat Territorial de Ciutat Vella i la Unitat de Reforç Emergències i Proximitat han desarticulat el matí del dia 25 de juliol un grup criminal especialitzat en robatoris violents i la posterior venda dels productes sostrets.

El dispositiu conjunt ha conclòs amb la detenció de set persones per un presumpte delicte de robatori amb violència i receptació. Les persones detingudes tenien nombrosos antecedents per fets similars.

Fruit de la investigació iniciada el mes de novembre de 2022 es va detectar un grup de persones que es dedicava a fer robatoris amb violència mitjançant un grup criminal amb forta especialització.

El grup criminal estava format per persones que feien robatoris amb violència per posteriorment lliurar els objectes sostrets als intermediaris que els feien arribar a la cúpula de l’organització que eren els encarregats d’emmagatzemar el material sostret i distribuir-lo al nord d’Àfrica. El material que sostreien eren telèfons mòbils, rellotges d’alta gama, joies, patinets, càmeres digitals, i altres objectes electrònics.

A part d’aquesta gran especialització també actuaven de forma estratègica utilitzant pisos de la zona del Raval, al districte de Ciutat Vella de Barcelona, que servien com a centres logístics d’emmagatzematge, gestió, compra-venda i trasllat d’objectes de procedència il·lícita, cosa que comportava que aquestes activitats delictives fossin altament lucratives.

El matí del dia 25 de juliol s’han fet tres entrades i perquisicions a tres domicilis del Raval, un dels quals ha quedat recuperat per la propietat, i en les quals s’han localitzat 56 telèfons mòbils amb un valor aproximat de 27.875 €, 20 rellotges d’alta gama amb un valor aproximat de 55.440 €, diverses joies d’or amb un valor aproximat de 8.000 €, ordinadors portàtils i 63.000 € en metàl·lic. S’ha pogut comprovar que la majoria d’aquests objectes intervinguts havien estat denunciats com a sostrets.

El valor total dels objectes intervinguts en aquestes entrades supera els 158.000 €.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 27 de juliol de 2023