1. FGC programa en unes dates de baixa demanda la interrupció del servei ferroviari de dos trams de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia per fer-hi obres de renovació de via
  2. S’implantarà via en placa formigonada entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres, de la línia Barcelona-Vallès, per millorar la robustesa del servei
  3. Continuen els treballs de construcció d’una nova contravolta i de renovació de via a L’Hospitalet entre les estacions de L’Hospitalet Av. Carrilet i Almeda, de la línia Llobregat-Anoia
FGC
Estació de Sarrià d'FGC
{"name":"2023/08/07/09/16/548df78b-2319-4c38-a363-5b44285f536e.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":546185}

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oferirà un servei alternatiu d’autobusos del 12 al 20 d’agost entre les estacions de Gràcia i Sarrià, a la línia Barcelona-Vallès, i entre les estacions de L’Hospitalet Av. Carrilet i Gornal, a la línia Llobregat-Anoia, amb motiu d’obres de renovació de la via en tots dos trams, que obligaran a interrompre-hi la circulació de trens durant aquest període. Totes dues actuacions s’han programat en unes dates de baixa demanda a les línies metropolitanes, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte en les persones usuàries.

L’actuació a la línia Barcelona-Vallès afecta un tram de via de 640 metres, entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres. FGC hi instal·larà noves vies de placa formigonada, substituint l’actual via sobre balast, amb l’objectiu de millorar la robustesa del servei, disminuir les vibracions i reduir els costos de manteniment. La intervenció forma part del projecte de renovació de via entre Pl. Catalunya i Sarrià.

Pel que fa a la línia Llobregat-Anoia, les obres, iniciades a principis de juliol, se centren entre les estacions de L’Hospitalet Av. Carrilet i Almeda, on s’hi construeix una nova contravolta, que reforçarà l’estructura del túnel, i on també s’hi renova la via, en placa formigonada, en un tram de 400 metres.


Servei alternatiu amb autobusos entre Gràcia i Sarrià (Barcelona-Vallès)

Els treballs previs, que van començar a mitjans de juliol, no han causat fins ara afectació del servei, ja que es duen a terme fonamentalment en horari nocturn, fora de l’horari comercial.

La fase principal de l’obra, del 12 al 20 d’agost, obligarà a tallar la circulació de trens en el tram entre les estacions de Gràcia i Sarrià. El servei alternatiu d’autobusos connectarà les estacions de Gràcia, Sant Gervasi, Muntaner, La Bonanova, Les Tres Torres i Sarrià.


FGC
Esquema de la línia Barcelona-Vallès, amb el servei alternatiu entre Gràcia i Sarrià del 12 al 20 d’agost
{"name":"2023/08/07/09/05/1374a9c7-c305-4b2c-b74d-e3f61c7ccf51.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":372204}


D’aquesta manera, el servei programat entre el 12 i el 20 d’agost serà el següent:

  1. Servei alternatiu amb autobús entre Gràcia i Sarrià per la Via Augusta.
  2. Els trens de les línies S1 i S2 que circulin entre les estacions de Sarrià i Terrassa Nacions Unides i Sabadell Parc del Nord mantindran els horaris habituals.
  3. Els trens entre Gràcia i Pl. Catalunya modificaran els seus horaris habituals i circularan amb una freqüència màxima de 18 trens per hora i sentit. Els horaris estaran disponibles al web fgc.cat, a l’app d’FGC i a les vitrines d’estacions.
  4. Els trens de les línies L7 i L12 conservaran els horaris habituals.

D’altra banda, del 8 al 27 d’agost, les obres comportaran el tall d’un carril de circulació de la Via Augusta, en el tram entre els carrers Vallmajor i Santaló, i el tall del carril bici. La parada de bus d’aquest tram es mantindrà desplaçada al carrer Calvet. A més, es tallarà el lateral de la Ronda General Mitre a l’altura del carrer Lázaro Cárdenas, amb accés exclusiu a veïns.


Servei alternatiu amb autobusos entre L’Hospitalet Av. Carrilet i Gornal (Llobregat-Anoia)

Les obres comportaran el tall del servei ferroviari, del 12 al 20 d’agost, entre les estacions de Gornal i L’Hospitalet Av. Carrilet. Ferrocarrils oferirà un servei alternatiu d’autobusos durant aquestes dates en el tram involucrat.


FGC
Esquema de la línia Llobregat-Anoia amb servei alternatiu entre Gornal i Av. Carrilet del 12 al 20 d’agost
{"name":"2023/08/07/09/07/3b540159-1de4-451d-b250-55558e1288a4.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":79116}


D’aquesta manera, el servei programat serà el següent:

  1. Del 12 al 20 d’agost, servei alternatiu amb autobús entre les estacions de Gornal, Sant Josep i L’Hospitalet Av. Carrilet.
  2. Es manté fins al 3 de setembre la modificació dels horaris dels trens a la línia els divendres i els dissabtes a la nit. Aquests horaris es poden consultar al web i a l’app d’FGC així com a les vitrines informatives de les estacions de la línia.

Les persones que viatgin amb Ferrocarrils podran seguir la informació actualitzada del servei a través del perfil de Twitter @FGC i del web i l’aplicació per a mòbils. De la mateixa manera, la companyia ha preparat un dispositiu de comunicació a les estacions per informar de les alteracions en el servei, del canvi d’horaris i de les alternatives per cobrir els trajectes suprimits.


1  

Imatges

Estació de Sarrià d'FGC

Estació de Sarrià d'FGC 546185

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 475243