mossos

La detenció in fraganti de dues dones permet resoldre cinc robatoris a interior de domicili en onze dies en pisos de l'Eixample de Barcelona

query_builder   16 agost 2023 08:24

event_note Nota de premsa

La detenció in fraganti de dues dones permet resoldre cinc robatoris a interior de domicili en onze dies en pisos de l'Eixample de Barcelona

· Les investigades es van endur un botí de més de 66.000 euros entre joies i diners en efectiu

· Dos dels cinc robatoris es van produir en pisos turístics, ubicats en zones cèntriques i durant la franja horària del migdia


Agents de dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample de Barcelona han detingut dues dones, de 19 i 20 anys, com a presumptes autores de cinc robatoris amb força a domicili, un dels quals en grau de temptativa, en pisos ubicats al districte de l’Eixample de Barcelona. Les detingudes acumulen sis antecedents policials per robatoris amb força a domicili entre els mesos de juny i juliol.

Dos dels cinc robatoris es van produir en pisos turístics, ubicats en zones cèntriques del districte i durant la franja horària del migdia i, en dos, les víctimes s’hi trobaven a l’interior mentre es produïa el fet. En el decurs de la investigació les dues autores van ser detingudes in fraganti per efectius de paisà de la comissaria d’Eixample aliens a la investigació, mentre intentaven cometre un altre robatori amb força en un domicili. Aquesta detenció va ser clau a l’hora d’identificar les dues presumptes autores.

En els quatre robatoris consumats es van endur un botí de més de 66.000 euros entre joies i diners en efectiu.

Perfil de les presumptes autores dels robatoris

Les detingudes, són dues dones joves que formen part de petits grups itinerants sense residència fixa a Catalunya, unides per nexes familiars o de coneixença comuns. En època estival, s’aprofiten del fet que alguns domicilis són buits perquè els seus residents estan de vacances o bé que es tracta de pisos turístics susceptibles que hi pugui haver diners en efectiu o altres objectes de valor. Per això es desplacen a zones turístiques per cometre el màxim de fets delictius possibles durant un curt període de temps.

Per accedir a les porteries, mentre una de les dues controlava l’entorn, l’altra obria la porta fent ús del mètode conegut com “la radiografia”. En un dels robatoris, però, van accedir a la porteria aprofitant l’entrada o sortida de persones de la finca.

A l’interior de la finca, es prenien el seu temps i continuaven controlant l’entorn, miraven les bústies, i es passejaven pels diferents replans observant els panys i les característiques de les portes, per triar quin domicili violentar.

Un cop escollit el pis combinaven el forçament poc especialitzat dels panys de les portes amb eines, amb el mètode de la radiografia, en cas que les portes no estiguessin tancades amb volta de clau.

Un cop a l’interior del domicili buscaven principalment diners en efectiu i joies, tot i que en algun dels robatoris, també es van endur electrodomèstics.

Consells de seguretat quan marxeu de vacances

·Deseu els objectes valuosos en llocs segurs

·Comproveu que portes i finestres quedin ben tancades i connecteu l’alarma, si en disposeu

·Demaneu a algú que us reculli la correspondència i doni un cop d'ull de tant en tant a l'habitatge

·Sigueu discrets a l’hora de comentar l'absència, eviteu donar detalls a les xarxes socials o comentar-ho amb gent desconeguda

Si llogueu un allotjament turístic

·Amagueu les vostres pertinences de valor, o guardeu-les a les caixes fortes dels domicilis, si en disposen

·Tanqueu la porta amb clau, tant quan us trobeu al domicili, com quan l’abandoneu

·Eviteu l’accés a desconeguts a les zones comunitàries


Oficina de Comunicació

Barcelona, 16 d’agost de 2023

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined