Controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp)

query_builder   29 agost 2023 02:35

event_note Nota de premsa

Controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp)

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat durant la matinada d’avui dimarts (02.22 hores) l’incendi de Mont-roig del Camp, que va començar ahir, 28 d’agost, a les 21.34 h. L’incendi ha afectat 10,4 hectàrees, segons els Agents Rurals.

Cap a la 01.00 hores, l’incendi ja estava pràcticament encerclat per mànegues, cosa que vol dir que se n’havia aturat l’avenç. A la 01.54 hores, s’ha donat per estabilitzat. No obstant això, l’interior del perímetre precisarà molta feina de remat. El foc ha avançat ràpidament empès pel vent de mestral, i el flanc dret ha projectat focus secundaris a centenars de metres.

L’extinció es va atacar amb contundència ja que l’incendi estava enclotat al fons d’un barranc i, si prosseguia empès pel vent, podia arribar a zones habitades. Per precaució, es va demanar confinament (finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament) de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades. Els Bombers van fer tasques defensives sobre algunes construccions i vehicles. Un cop estabilitzat l’incendi, el responsable de l’operatiu d’extinció ha considerat segur el retorn dels residents de Les Planes i el desconfinament dels que s’han quedat a casa.

A l’incendi hi ha treballant fins a 33 dotacions terrestres de Bombers. Durant la nit, els efectius repassaran els nombrosos punts calents del perímetre cremat, un barranc de difícil accés i amb vegetació densa.

El cos d'Agents Rurals informa que el municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) està a nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d'incendi i amb la restricció d'accés a l'espai natural de Tivissa-Vandellòs. També recorda que per dimarts 29 el perill d'incendi continua sent molt elevat al sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d'accessos a quatre espais naturals. El cos fa una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 29 d’agost de 2023

02.30 hores

undefined
undefined
undefined
undefined