1. El cap de l’Executiu ha participat aquest vespre en el Congrés anual de l’European Economic Association i del Econometric Society, organitzat per Barcelona School of Economics (BSE)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat que “aquesta setmana Catalunya està al centre de la investigació econòmica”, ja que aplega els perfils més rellevants en el món de la política econòmica que treballen, segons ha volgut remarcar, “per donar resposta a alguns dels reptes més importants als quals ens enfrontem”.

El president Aragonès al Congrés European Economic Association

Imatge: Rubén Moreno
Intervenció en el Congrés European Economic Association Imatge: Rubén Moreno
{"name":"2023/08/29/22/28/ff605c06-2bdc-4c6b-a227-71a31b14423d.jpg","author":"RuBen Moreno","type":"0","location":"0","weight":"56996"}

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules en la cloenda de l’acte institucional del Congrés anual de l’European Economic Association, (EEA) i Econometric Society (ES) - EEA-ESEM 2023, que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de Pedralbes i ha comptat amb la presència de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas.

El congrés, que està organitzat per Barcelona School of Economics (BSE) i que enguany celebra la seva 38a edició, debat sobre temes d'actualitat en política econòmica. Així, les jornades tractaran la crisi climàtica, les implicacions macroeconòmiques de la guerra a Ucraïna, la crisi energètica, les desigualtat (incloent desigualtat de gènere), la immigració, la tecnologia digital i les seves regulacions i la política monetària, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, el president ha volgut donar les gràcies als organitzadors per escollir Catalunya com amfitriona de l’esdeveniment i ha volgut transmetre als més de 1.200 assistents a la trobada que la nació catalana “és una nació orgullosa de la seva identitat, però amb un component important anomenat diversitat”. Aquesta diversitat, ha remarcat Aragonès, “és una de les característiques de la societat catalana i de la qual estem molt orgullosos”.

Al final de la seva intervenció, el president Aragonès ha volgut agrair als organitzadors la seva implicació, ja que “juntament amb la resta de centres de recerca del país contribueixin a generar coneixement” i aquest coneixement “ens ajuda a donar respostes als grans reptes que tenim com a societat”, ha reblat.