Conseller Joan Ignasi Elena

El Govern reforça les poblacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb 455 agents nous dels Mossos d'Esquadra

query_builder   30 agost 2023 15:53

event_note Nota de premsa

El Govern reforça les poblacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb 455 agents nous dels Mossos d'Esquadra

En total, 762 nous Mossos s’han incorporat al cos per reforçar la proximitat amb la ciutadania a tot Catalunya

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda als 762 nous agents de la 30 promoció que s’han incorporat els darrers dies al cos en període de pràctiques. Després d’un any de formació, 468 mossos i 294 mosses han iniciat el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i suposarà l’inici de la seva carrera professional i de servei públic.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”. “La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses”, ha afegit.

En concret, la ciutat de Barcelona suma 215 nous agents. Es reforça de forma molt destacada la comissaria de Ciutat Vella amb 77 nous agents, seguida de les d’Horta-Guinardó (24 agents), Eixample (20 agents) i Sant Martí (19 agents). 

A més, s’incorporen 17 agents nous a Sants-Montjuïc, 15 a Nou Barris, 10 a Les Corts i Sant Andreu, 8 a Gràcia, 5 a Sarrià-Sant Gervasi, a més de 10 agents nous a la Unitat de Seguretat del Transport Metropolità.

240 nous agents a les dues regions metropolitanes

D’altra banda, les dues regions metropolitanes es reforcen amb 240 nous agents.En concret, la Regió Policial Metropolitana Nord suma 136 agents nous. Destaquen els 21 nous agents a la comissaria de Terrassa, els 15 de Badalona o els 10 que s’incorporen a Granollers i a Mataró. 

Per comarques, el Vallès Occidental concentra el gruix de les noves incorporacions amb 65 agents (21 a Terrassa, 9 a Cerdanyola del Vallès i Barberà del Vallès, 8 a Sabadell, 7 a Sant Cugat del Vallès, 4 a Ripollet, 3 a Montcada i Reixac i Santa Perpètua de la Mogoda i 1 a Rubí). Al Barcelonès s’incorporen 27 nous agents. A més dels 15 de Badalona, es destinen 7 nous agents a Sant Adrià del Besòs i 5 a Santa Coloma de Gramenet.

D’altra banda, el Vallès Oriental es reforça amb 25 agents (10 a Granollers, 7 a Mollet del Vallès, 6 a Caldes de Montbui i 2 a Sant Celoni) i el Maresme suma 19 agents nous (10 a Mataró, 5 a Premià de Mar, 3 a Pineda de Mar i 1 a Arenys de Mar).

Per la seva banda, a la Regió Policial Metropolitana Sud es destinen 104 nous agents. Es reforça sensiblement l’ABP d’Hospitalet de Llobregat amb 21 agents, a més dels 11 agents de Sant Feliu de Llobregat, 10 al Prat de Llobregat o 9 a Martorell. 

Per comarques, el Baix Llobregat concentra el gruix de les noves incorporacions amb 63 agents. A més de Sant Feliu, El Prat i Martorell, s’incorporen 8 nous agents a Sant Vicenç dels Horts, 7 a Esplugues, 6 a Sant Boi, 4 a Cornellà, 3 a Gavà i Castelldefels i 2 a Viladecans. 

D’altra banda, s’incorporen 9 agents a l’Alt Penedès (7 a Sant Sadurní d’Anoia i 2 a Vilafranca del Penedès) i 5 al Garraf (3 a Sitges i 2 a Vilanova i la Geltrú), a més dels 21 de l’Hospitalet de Llobregat, a la comarca del Barcelonès. També es destinen 6 nous agents a la Unitat de Seguretat Ciutadana Aeroportuària.

La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és del 27,9% i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació intensa ja darrere seu, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la seva tasca policial. En aquesta etapa, lluiran el nou uniforme amb orgull, però també amb un profund sentit de responsabilitat en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.1  

Fitxers adjunts

Annex Destí Nous Mossos

Annex Destí Nous Mossos
PDF | 165935

undefined
undefined
undefined
undefined