Imatge del dispositiu de neteja a Alcanar

Finalitza l'alerta del Pla INUNCAT i el dispositiu de neteja i sanejament que ha treballat tot el dia d'avui a Alcanar

query_builder   4 setembre 2023 19:38

event_note Nota de premsa

Finalitza l'alerta del Pla INUNCAT i el dispositiu de neteja i sanejament que ha treballat tot el dia d'avui a Alcanar


Protecció Civil de la Generalitat informa que ha donat per finalitzada la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT). La darrera actualització del Servei Meteorològic de Catalunya informa que ha finalitzat l'episodi de vent i estat de la mar.

Aquest vespre ha finalitzat també el dispositiu especial coordinat per la Direcció General de Protecció Civil i l’Ajuntament d’Alcanar per realitzar neteja i sanejament de quatre sectors del municipi del Montsià molt afectats pels aiguats. L’Ajuntament va fixar 4 sectors prioritatirs d’actuació (Alcanar Platja, Rocatallada, Montsià Mar i Els vivers), on han treballat conjuntament 15 associacions de voluntaris de Protecció Civil de diferents municipis, conjuntament amb membres de la Creu Roja. A la tarda l’acció sha concentrat en el punt més afectat per la rierada a Alcanar Platja, més concretament en els carrers al voltant del Barranc del Llop.

Respecte a l'episodi de pluges torrencials dels darrers dies els municipis que, a priori, han reportat més afectacions són: Alcanar, Amposta, Masdenverge, La Ràpita, Santa Bàrbara, La Sénia, Ulldecona i L'Ametlla de Mar. Les afectacions han estat múltiples, amb especial incidència sobre camins, espais públics (poliesportius, biblioteques, zones esportives) i particulars. No s'ha registrat cap dany personal. L'episodi de pluges va comportar el confinament de la població d'Alcanar amb l'ús del missatge d'alerta als mòbils.

En total, en aquest episodi d’aiguats i ventades, el telèfon d’emergències 112 ha atès fins a 581 trucades corresponents a 407 incidents, molt concentrats en Terres de l’Ebre.

1  

Imatges

Imatge del dispositiu de neteja a Alcanar

Imatge del dispositiu de neteja a Alcanar 169609

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined