El Govern adapta les instal·lacions de residus a la normativa comunitària

El Govern adapta les instal·lacions de residus a la normativa comunitària

query_builder   26 octubre 2010 14:30

event_note Nota de premsa

El Govern adapta les instal·lacions de residus a la normativa comunitària

   
  • Ha aprovat una subvenció per finançar les actuacions d’adequació de la planta de valorització energètica del Camp de Tarragona a la Directiva marc sobre residus 2008/98/CE
  • L’ens beneficiari de la subvenció és la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans de Tarragona, titular de la instal·lació
  • El Govern està dedicant esforços tècnics i econòmics per garantir una gestió dels residus sostenible i moderna arreu del país
 
El Govern ha autoritzat una subvenció a la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans de Tarragona per tal d’adequar la instal·lació de valorització energètica a les exigències de la Directiva marc sobre residus i a les condicions de l’autorització ambiental vigent. Aquesta actuació s’inscriu en el conveni marc de col·laboració subscrit entre el Consorci per a la Gestió de Residus Municipals del Baix Camp, la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans de Tarragona i l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu és el desplegament de les instal·lacions de residus previstes en el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals (PTSIRM) en el Camp de Tarragona.
 
Així, s’ha acordat especialitzar les instal·lacions de residus municipals de manera que el Consorci s’ocupi de les tasques de triatge, tractaments biològics i valorització material; i la Mancomunitat s’ocupi de la recuperació d’energia mitjançant la combustió dels residus dels quals ja no sigui possible fer-ne un aprofitament material.
 
D’aquesta forma, els complexos de residus existents, d’una banda la planta de tractament de matèria orgànica i de fracció RESTA del Consorci; i, de l’altra, la planta de valorització energètica de la Mancomunitat, donaran un servei coordinat i complementari.
 
Per tal que la instal·lació de la Mancomunitat sigui considerada com una operació de valorització energètica d’acord amb la Directiva Marc 2008/98/CE, és necessari optimitzar la seva eficiència energètica. Per aquest motiu, el Govern ha acordat destinar una subvenció, per un import de 15 milions d’euros, per realitzar les adequacions necessàries que exigeix aquesta normativa.
 
Així mateix, les actuacions tenen també per objecte optimitzar les capacitats de tractament disponibles d’acord amb les condicions de l’Autorització Ambiental vigent. D’aquesta forma, es maximitzarà el servei prestat al seu àmbit, tenint en compte que el poder calorífic dels residus que arribaran a la instal·lació variarà a causa de les operacions de tractament previ que es realitzen en la instal·lació de fracció RESTA del Consorci.
 
Mitjançant aquesta inversió, el Govern adequa la instal·lació a la normativa comunitària i alhora continua amb l’execució del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals, que promou l’Agència de Residus de Catalunya, per tal de dotar el país d’infraestructures de residus sostenibles i innovadores, que permetin aprofitar al màxim possible els residus que generem a les nostres llars.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined