1. “La vostra lluita no és només pels ajuntaments nord-catalans, sinó pel conjunt de territoris de parla catalana que avui veuen amenaçats els seus drets culturals i lingüístics” ha dit en el lliurament del XVII Premi Agustí Juandó i Royo
  2. El premi del Consell de l’Advocacia Catalana reconeix els alcaldes que continuen utilitzant el català en els plens municipals

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, agraeix el compromís dels alcaldes de la Catalunya del Nord i reivindica que la lluita pel català “no és només pels ajuntaments nord-catalans, sinó pel conjunt de territoris de parla catalana que avui veuen amenaçats els seus drets culturals i lingüístics per part de derives centralistes, incapaces de reconèixer la seva diversitat i d’entendre-la com a una riquesa”. Així ho ha manifestat en el XVII Premi Agustí Juandó i Royo que ha estat organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana.

Durant la seva intervenció, Ubasart també ha destacat la tasca per la normalització de la llengua catalana i la defensa dels drets lingüístics en la pràctica de l’advocacia: “Soc conscient que estem en un moment en què l’ús del català es troba en retrocés a l’àmbit jurídic i que cal posar-hi remei estrenyent la col·laboració del Departament, operadors jurídics i judicials, i entitats”.


Premi Agustí Juandó i Royo

El Consell de l’Advocacia Catalana ha lliurat aquest divendres a Vilabertran, 8 de setembre, el XVII Premi Agustí Juandó i Royo als alcaldes de la Catalunya del Nord que continuen utilitzant la llengua catalana en els plens municipals, malgrat que la justícia francesa ho prohibís la passada primavera.

.{"name":"2023/09/08/14/35/4d614613-95ac-40ed-9678-9ae8642a91ee.jpeg","author":"Oficina de Comunicació","type":"0","location":"0","weight":141017}

El Premi Agustí Juandó i Royo evidencia la situació en què es troba el català a la justícia. Per contribuir en aquesta tasca, la Comissió de Llengua va crear, l’any 2004, una distinció honorífica amb l’objectiu de premiar una persona o entitat referent en la defensa del català en l’àmbit jurídic i, alhora, sensibilitzar sobre la situació crítica en què es troba el català.

Els batlles que han rebut un reconeixement són Nicolas Garcia (Elna), Marie Costa (Banys i Palaldà), Gregory Marty (Portvendres), Samuel Moli (Sant Andreu de Sureda) i Jean-Louis Salies (Tarerac). També s’ha entregat un reconeixement per la seva implicació a Pere Manzanares, president del Sindicat Intercomunal per a la Promoció de les Llengües Occitana i Catalana.

2  

Imatges

Premis

Premis 141017

Paraules Ubasat

Paraules Ubasat 229487