Fi Alerta FERROCAT

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta FERROCAT per l'atropellament ferroviari de Montmeló

query_builder   11 setembre 2023 02:12

event_note Nota de premsa

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta FERROCAT per l'atropellament ferroviari de Montmeló

La Direcció General de Protecció Civil DGPC ha donat per finalitzada l’Alerta del Pla PROCICAT per transport viatgers per ferrocarril (FERROCAT) per un atropellament múltiple a Montmeló en què han mort quatre persones. En aquests moments ja s’han traslladat en autobusos tots els viatgers de la línia R3 de Rodalies que s’han vist afectats pel tall del tram entre les estacions de Parets del Vallès i Granollers-Canovelles. D’altra banda, ja s’ha normalitzat la situació en aquest tram i es preveu que avui dilluns es reprengui la circulació de trens amb normalitat.

Recordem que la DGPC va activar en la tarda d’ahir la fase d’Alerta del Pla PROCICAT per transport viatgers per ferrocarril (FERROCAT) per aquest atropellament múltiple.

El telèfon d’emergències CAT112 va rebre l’avís a les 20:18 hores d’ahir diumenge. Un dels acompanyants, d’un grup de set persones, va informar que havien creuat la via i havien patit un atropellament. En total, el 112 va rebre 10 trucades per aquest accident.

En rebre l’avís de l’accident, els Bombers de la Generalitat van activar 7 dotacions terrestres, inclòs el cap de guàrdia de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord. Un cop allà, i mentre el personal sanitari actuava amb les víctimes, els Bombers van buscar d’altres possibles persones afectades, al voltant del tren i van ajudat a evacuar la zona al voltant de l’accident: van derivar les persones ferides al personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i van dur a zona segura les persones il·leses. La Sala Central dels Bombers va activar, també, personal de suport psicològic per als operatius.

Pel que fa al balanç de les persones afectades, el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM va confirmar la mort de quatre persones i que tres més van haver de ser traslladades lleus a l’Hospital de Mollet. El conductor del tren va ser atès i donat d’alta al lloc. Per atendre aquesta emergència el SEM va activar vuit unitats terrestres, un helicòpter i l’equip de psicòlegs.

Segons va informat Renfe i Adif, un grup de persones van creuar la via en un punt no autoritzat, en una corba de difícil visibilitat en el tram Parets – Granollers Canovelles de la línia R3 de Rodalies. Per poder evacuar tots els viatgers que es van veure afectats en aquest tram, Renfe i Adif van establir un servei alternatiu. Hores d’ara ja no queda cap passatger en les estacions afectades i es preveu que avui dilluns es pugui reprendre el servei amb normalitat.

Pel que fa als viatgers del tren implicat en l’atropellament, l’autoritat judicial va autoritzar que el tren, en què viatjaven unes 170 persones, pogués circular fins a Granollers-Canovelles i des d’allà els passatgers van poder continuar el seu trajecte en un altre comboi.

Per tal d’esclarir les causes de l’accident, els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació. A més, els Mossos van activar 10 dotacions policials per col·laborar en la gestió de l’incident i facilitar els accessos als serveis d'emergències.

Des del primer moment en què Renfe i Adif van informar de l’incident al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT s’ha mantingut el contacte permanent per atendre els passatgers que s’han vist afectats per aquest accident.

La DGPC, a més, va activar dos tècnics de la Unitat d’Operativa Territorial de Protecció Civil per coordinar l’atenció dels 170 passatgers del tren afectat i la mobilització dels passatgers de la R3 que es van veure afectats pel tall de la circulació en el tram Parets del Vallès i Granollers-Canovelles.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined