Quan: Dijous dia 14 de setembre, a les 19h

On: a la Sala Cotxeres

Presenta: Montse Vidal

Entrada lliure amb inscripció prèvia a tramesespalaurobert@gencat.cat


El cicle Vine a escoltar el futur, organitzat per la Direcció General de Difusió i produït per Hansel i Gretel, convoca al Palau Robert a una sèrie de creadores i creadors perquè ens assenyalin, gràcies a la seva dilatada trajectòria artística, quines qüestions hem d'escoltar, a què ens convé estar atents per poder afrontar les incerteses que ens planteja el futur. En aquesta ocasió, la periodista Montse Vidal dialogarà amb Alícia Kopf.

Alícia Kopf és el pseudònim d'Imma Ávalos. Artista visual i escriptora. Llicenciada en Belles Arts i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona.

Va publicar el llibre de relats Maneres de (no) entrar a casa l'any 2011, gràcies a la beca Girona Kreas. La seva primera novel·la, Germà de gel (L’Altra, 2016 ) ha estat traduïda a deu idiomes fins ara, i ha rebut diversos premis, entre ells el Documenta 2015, Llibreter 2016, Ojo Crítico 2016, Cálamo Otra Mirada i Oskar del Gremi de Llibreters de Roma.

En la seva faceta d'artista visual va presentar l'exposició individual Seal Sounds Under the Floor (2013) a la Galeria Joan Prats de Barcelona (Premi GAC/DKV) i ha participat en diferents exposicions col·lectives com «Pis(o) pilot(o)» (CCCB, 2015) i Nonument (Capella dels Àngels del MACBA, 2014).

Des de 2019 treballa en el projecte Speculative Intimacy, que recull diversos films, textos i dibuixos, i va ser exposat en la seva primera fase a la Galeria Joan Prats. Posteriorment ha estat exposat a Culturgest Lisboa (2020) i Culturgest Oporto (2021), i enguany al Visual Arts Center d’Austin, Texas (EUA)

Vine a escoltar el futur, és una iniciativa que vol incidir en la idea del Palau Robert com a emissor de vibracions culturals. En aquest hàbitat, diferents artistes de renom articulen un discurs personal que des de diferents disciplines -música, arquitectura, cinema, fotografia...– conviden a la ciutadania a participar de les seves idees i de la intervenció que hauran desenvolupat específicament per al Palau Robert. 

Per això, comptem amb personalitats de casa nostra, de Barcelona i del territori, amb sòlides trajectòries dins de les seves disciplines, capaces de desenvolupar una proposta suggeridora. Pels Jardins del futur ja hi han passat com a convidats artistes com ara el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert; l’actriu Clara Segura; els músics Albert Guinovart i Núria Graham; els directors de cinema Carla Simón i Albert Serra; el fotògraf i teòric Joan Fontcuberta; el cantant, compositor i escriptor Santiago Auserón  i els dramaturgs, directors i productors teatrals Àlex Ollé i Jordi Casanovas.

Les propostes Vine a escoltar el futur són d’accés lliure i gratuït però cal inscripció prèvia a: tramesespalaurobert@gencat.cat.