Els Mossos d'Esquadra signen un acord amb l'UPC per desenvolupar projectes conjunts en recerca i innovació tecnològica

query_builder   12 setembre 2023 19:06

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra signen un acord amb l'UPC per desenvolupar projectes conjunts en recerca i innovació tecnològica

L’inLab FIB desenvoluparà innovació en àmbits com la mobilitat intel·ligent, la ciberseguretat i la simulació


  {"name":"2023/09/12/19/05/5e46fc1f-7f87-4a8b-8b85-d163244e2592.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":128241}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo, han signat aquesta tarda un acord de col·laboració entre el cos de Mossos d’Esquadra i la UPCper dur a terme conjuntament projectes de recerca i innovació científica i tecnològica.

Elena ha destacat que "com a policia integral del país, els Mossos d'Esquadra han d'estar presents a tot arreu, també el ciberespai, i dotar-se de la tecnologia més puntera. Però alhora hem de tenir molt clar que a les persones, qui millor les pot ajudar, són les persones, no la tecnologia per ella sola”. “És important disposar de la millor tecnologia possible i dels millors recursos humans possibles, que són els que li poden treure el màxim profit al servei de la gent", ha afegit.

L’acord, que tindrà una durada de 4 anys, s’orienta a desenvolupar projectes conjunts en els àmbits d’expertesa de l’inLab FIB, el laboratori d’innovació i recerca de la Facultat d’Informàtica de Barcelona ( FIB).

Aquests àmbits inclouen l’enginyeria del coneixement i dels serveis en el camp d’Internet of Things, els sistemes d’informació, així com la ciberseguretat (optimització de la seguretat informàtica i detecció de frau electrònic) ,i la modelització, simulació i optimització aplicades al transport, la fabricació, la logística, els processos industrials (bessons digitals) o els sistemes d’emergències.

A l’acte també hi han assistit la secretària general del Departament d’Interior, Tamara Garcia; el director general dels Mossos d’Esquadra (Direcció General de la Policia), Pere Ferrer, així com el degà de la FIB, Josep Fernández Ruzafa, i el director de l’inLab FIB, Ernest Teniente, entre d’altres.

Després de la signatura del conveni s’ha fet una visita pel Campus Diagonal-Nord.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined