·De les 850 places, corresponents al grup C i subgrup C1, 340 estan reservades per a dones

·L’objectiu de la convocatòria és l’ incentivar i fomentar les mesures necessàries per la construcció d’un cos inclusiu, paritari, modern i representatiu de la societat, tal i com marca el Pla d’igualtat de la Policia de la Generalitat

El departament d’Interior ha publicat en data 12 de setembre el DOGC la Resolució INT/3047/2023, de 29 d'agost, de la convocatòria mitjançant concurs oposició lliure per cobrir 850 places de la categoria de mosso/a de l'escala bàsica del cos de Mossos d'Esquadra (núm. de registre de la convocatòria 46/002/23), de les quals es reserven 340 per ser proveïdes per dones. Les places reservades que no es cobreixin acreixeran la resta de les no reservades.

Entre els requisits actuals continua l’edat mínima establerta als 18 anys sense límit d’edat, tenint en comte l’edat de jubilació forçosa. Continua l’eliminació de l’alçada tal i com es va treure com a requisit a les últimes convocatòries.

Amb la nova convocatòria, es vol incentivar la presència d’homes i dones per construir un cos inclusiu, paritari, modern i representatiu de la societat. El compromís institucional que motiva a impulsar i fomentar la igualtat d’oportunitats dins del cos de Mossos d’Esquadra queda recollit al Pla d’igualtat.

El passat 23 d’agost es van incorporar 762 agents procedents de la última convocatòria de l’any 2022 que correspon a la 30a promoció. Després d’un any de formació , 468 mossos i 294 mosses van iniciar el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i ha suposat l’inici de la seva carrera professional i de servei públic.

La nova incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’objectiu d’incrementar a 22.000 el número d’agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”. “ La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les cosses”, ha afegit.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 12 de setembre de 2023