Aula del Cejfe en un moment de la formació.

Més d'un 65% dels aprovats en les oposicions del cos d'advocacia de la Generalitat han seguit el curs de preparació del CEJFE

query_builder   13 setembre 2023 16:18

event_note Nota de premsa

Més d'un 65% dels aprovats en les oposicions del cos d'advocacia de la Generalitat han seguit el curs de preparació del CEJFE

Arrenca la segona edició del curs per a la preparació d’oposicions al cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) ha iniciat aquesta setmana el curs per a la preparació d’oposicions al cos de l’advocacia de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquest curs és proporcionar a les persones participants la formació teòrica i pràctica adequada per tal que puguin superar aquesta oposició.

La primera edició, que es va dur a terme entre el 2016 i el 2018, va tancar amb un balanç positiu. Així doncs, el 65,5% dels estudiants que van aprovar les oposicions del cos d’advocacia de la Generalitat havien estat alumnes del curs impartit des del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Arran dels bons resultats obtinguts, el CEJFE ha decidit repetir la formació aquest any que tindrà una durada prevista de dos anys.

El programa del curs, elaborat amb la col·laboració i coordinació del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, vol promoure la formació d’un cos d’opositors estable i regular, garantir la qualitat i transparència en la preparació d’aquesta oposició, afavorir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones interessades a accedir al cos d’advocacia i proporcionar-los un mitjà fefaent d’acreditar la formació rebuda.

20 candidats en aquesta edició

El curs s’inicia amb un total de 20 alumnes graduats en Dret, que rebran formació teòrica sobre matèries concretes relacionades amb les funcions de l’advocacia de la Generalitat. Durant el curs, es faran sessions amb exercicis pràctics de la mateixa tipologia que estableix la normativa aplicable a l’oposició del cos d’advocacia, i es prepararan les proves orals i de l’examen en petits grups.

A més, els alumnes també seguiran una formació de caràcter complementari, amb tallers de tècniques de comunicació oral i de contenció de l’estrès i simulacres de l’exercici oral. El personal formador està constituït per nou membres del cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya en servei actiu, que a més d’impartir la formació, han de realitzar el seguiment del progrés de l’alumnat.


1  

Imatges

Alumnes a l'aula del Cejfe en un moment de la formació.

Alumnes a l'aula del Cejfe en un moment de la formació. 270500

undefined
undefined
undefined
undefined