CME

Detingut un home al Baix Penedès que s'havia donat a la fugida amb un vehicle sostret al Tarragonès

query_builder   16 setembre 2023 11:30

event_note Nota de premsa

Detingut un home al Baix Penedès que s'havia donat a la fugida amb un vehicle sostret al Tarragonès

 · L’arrestat havia sostret un vehicle d’alta gamma la tarda de dimecres a la platja de la Pineda (Tarragonès)


· Dimarts, el detingut va robar una tauleta electrònica dels vestuaris del Reial Club de Tenis de Barcelona i, durant la fugida, va estar a punt d’atropellar dos mossos


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit del Camp de Tarragona (ART) van detenir ahir al Vendrell (Baix Penedès) un home de 47 anys com a presumpte autor dels delictes de robatori i furt d’ús de vehicle, conducció temerària, conduir sota els efectes de les drogues i atemptat als agents de l’autoritat.


Els fets es remunten a la tarda de dimecres quan els Mossos d’Esquadra van rebre avís que un vehicle d’alta gamma havia estat sostret a la zona de la platja de la Pineda (Tarragonès).


El dia següent del robatori, el lladre va adreçar-se amb el vehicle a una benzinera de Vila-rodona (Alt Camp), va omplir el dipòsit i va marxar sense pagar. A més, quan la treballadora va recriminar-li l’impagament, aquest va propinar-li un cop al braç.


Immediatament, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís i van identificar que el vehicle era el mateix que havia estat sostret el dia anterior a la platja de la Pineda.


Davant d’això, diverses unitats dels mossos van muntar un dispositiu policial amb la col·laboració de les diferents policies dels municipis de la zona.


Un cop localitzat el vehicle per la C-31B sentit Tarragona, efectius de trànsit van tallar la circulació de les vies per poder aturar-lo. Durant la fugida, el vehicle va circular per la TV-3148 per enllaçar amb l’autovia A-7 i continuar per l’AP-7 sentit Barcelona.


El vehicle escàpol va cometre nombroses infraccions de trànsit posant en risc la seguretat dels usuaris de la via i, en cap moment, va reduir la velocitat a menys de 200Km/h.


En veure la retenció de trànsit a l’altura del Vendrell, el detingut va intentar passar a gran velocitat entre dos camions amb els quals va acabar col·lidint. Llavors, els agents van detenir-lo i van traslladar-lo a dependències policials del Vendrell.


L’arrestat, amb nombrosos antecedents policials, passarà en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.


Un furt i conducció temerària per fugir de Barcelona


Un cop detingut al Vendrell, els mossos van identificar l’home i van comprovar que la Unitat d’Investigació de les Corts, a Barcelona, tenia un cas obert des de dimarts arran del furt d’una tauleta electrònica als vestuaris del Reial Club de Tenis de Barcelona.


El propietari, que es va adonar que li havien sostret, va utilitzar la ubicació del dispositiu, valorat en 900 euros, per saber que el lladre es trobava en un altre Club de tenis de la ciutat.


Ràpidament, mossos de paisà acompanyats pel denunciant van anar al club de tenis i van observar un home al pàrquing que es dirigia cap al seu vehicle. Quan els mossos van anar cap a ell identificant-se com a policies, l’home va pujar al cotxe, va fer una maniobra brusca i va fugir a gran velocitat. En aquesta acció, va estar a punt d’atropellar dos agents i va colpejar diversos vehicles que hi havia estacionats al pàrquing.


Arran d’aquests fets, la Unitat d’Investigació va continuar les gestions i va poder identificar l’home al qual li constaven nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni i conducció temerària.


Amb la detenció d’ahir al Vendrell, els investigadors de les Corts van poder resoldre el furt al Club de tenis que es va produir dimarts i li van atribuir els delictes de conducció temerària, furt, atemptat a agents de l’autoritat i resistència, desobediència a l’autoritat.



Oficina de Comunicació

Tarragona, 16 de setembre de 2023


2  

Imatges

CME

CME 1731306

CME

CME 2664218

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined