1. El Departament d’Acció Climàtica proposarà a la Taula Agrària un nou ajut de 275 €/ha que beneficiarà 40.000 hectàrees de fruita dolça i 6.000 de cítrics
  2. Aquest quart paquet, que s’estima en 15 milions d’euros, s’afegeix als tres anteriors que sumen un total de 120 milions d’euros

El Govern arribarà fins als 135 milions d’euros en ajuts a la pagesia catalana per pal·liar els efectes de la sequera. El Departament d’Acció Climàtica proposarà a la Taula Agrària un nou ajut de 275 €/ha que beneficiarà 40.000 hectàrees de fruita dolça i 6.000 de cítrics.

La voluntat del Govern és acordar amb el sector aquesta mesura per garantir la viabilitat de totes les explotacions en un moment especialment delicat a causa de la sequera que està afectant Catalunya.

Aquest ajut, que beneficiaria a un total de 40.000 hectàrees de fruita dolça i 6.000 de cítrics, suposarà una nova injecció directa al sector que s’estima que podria pujar als 15 milions d’euros.

L’acord, que es preveu signar a la Taula Agrària properament, suposarà el quart gran paquet de mesures extraordinàries que el Departament d’Acció Climàtica està destinant al sector agrari a causa de la sequera i que ja sumaran un total de 135 milions d’euros.

Aquest ajut directe del Govern complementarà l’ajut de 275 €/ha que també fa el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i que prové dels 81 milions que la Unió Europea ha donat a l’Estat espanyol de la reserva de crisi de la PAC (Política Agrària Comuna).