- D’aquesta manera, Simó continua els contactes amb diferents membres de la comunitat educativa catalana
La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha comparegut aquesta tarda al primer plenari del curs del Consell Escolar de Catalunya (CEC), conjuntament amb el president del CEC, Jesús Vinyes i Cirera. Simó s’ha adreçat als membres del ple per exposar les novetats principals del curs 2023-2024.
Aquesta és la primera compareixença de la consellera en el ple del Consell, després que el passat juny assistís al plenari i anunciés el compromís d’explicar als seus membres les línies bàsiques de la política educativa del Departament d'Educació per al nou curs i per a la resta de la legislatura.
"Vull potenciar la participació i el diàleg en el marc del Consell Escolar de Catalunya. Hi ha representada la comunitat educativa i és per tant el lloc òptim per tenir un diàleg obert i un intercanvi d'opinions", ha valorat la consellera. Simó també ha esmentat el futur proper de l'organisme: "Estem al tram final de la llei que regula la composició del que, espero, es digui Consell Educatiu de Catalunya. Seria molt bo, com diu la LEC, que comencem a treballar en els consells escolars territorials. Ho farem millor si comptem amb el Consell Educatiu de Catalunya", ha afirmat.
Des de l’arribada a la conselleria, Anna Simó ha mantingut reunions amb diferents membres de la comunitat educativa. Així, ha intervingut al Parlament en el monogràfic sobre l’educació a finals del curs passat, i s’ha reunit amb entitats de l’àmbit educatiu, i representants de sindicats docents i de famílies. Demà la consellera s’adreçarà al Parlament en la Comissió d’Educació sobre el nou curs escolar.
Consell Escolar de Catalunya, òrgan de participació i consulta
El Consell Escolar de Catalunya és l'organisme superior de consulta i participació dels sectors afectats en la programació general de l'ensenyament no universitari, tal com estableix la Llei d’educació de Catalunya. És l’òrgan de consulta per a les qüestions següents:
-Els avantprojectes de llei i els projectes de disposicions generals de l'àmbit educatiu que ha d'aprovar el Govern o bé el conseller o consellera del Departament.
-La programació de l'oferta educativa del Servei d'Educació de Catalunya.
-Les normes generals sobre construccions i equipaments escolars.
-Les actuacions generals per millorar la qualitat de l'ensenyament, la seva adequació a la realitat social de Catalunya, i per compensar-ne les desigualtats.
-Els criteris de finançament de la prestació del Servei d'Educació de Catalunya.
-Les bases generals de la política de beques i d'ajuts a l'estudi.
Els seus dictàmens són preceptius, però no vinculants, a l'hora de legislar sobre els aspectes generals del sistema educatiu de Catalunya.
19 de setembre de 2023