L'acte ha tingut lloc a la presó Model aquesta tarda

Vilagrà qualifica "de gran humanista" sor Genoveva Masip durant la commemoració del centenari del seu naixement

query_builder   19 setembre 2023 21:04

event_note Nota de premsa

Vilagrà qualifica "de gran humanista" sor Genoveva Masip durant la commemoració del centenari del seu naixement

  1. La consellera de la Presidència ha ressaltat aquesta tarda el seu treball incansable a favor dels més necessitats
L'acte ha tingut lloc a la presó Model aquesta tarda{"name":"2023/09/19/20/30/61f08d94-62d5-4761-bfa9-0e0636de18ce.jpeg","author":"Gerard Magrinyà","type":"0","location":"0","weight":807915}La presó Model ha estat aquesta tarda l’espai elegit per commemorar el centenari del naixement de sor Genoveva Masip, religiosa que va dedicar tota la seva vida a ajudar els més pobres i necessitats. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presidit l’acte que ha comptat amb la presència de membres de l’ordre de Filles de la Caritat, de la qual en formava part l’homenatjada, de familiars i autoritats.

En el seu parlament, Vilagrà ha destacat la feina incansable de sor Genoveva Masip en favor dels més necessitats. “Avui retem homenatge a una dona que va treballar incansablement i de manera altruista per als demés. Una dona profundament religiosa i espiritual i, per sobre de tot, una gran humanista. Avui la recordem com li hagués agradat. Reconeixent el seu llegat i tot allò que va representar. Ens calen més Genoveves Masip a la nostra societat per construir un món més just, tolerant i amable”, ha reblat la consellera.

El director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, ha explicat que la commemoració del centenari del naixement de sor Genoveva Masip “es completarà amb l'edició d'un llibre que s'ha encarregat sobre la tasca d'aquesta religiosa a Antoni Batista”.

Sor Genoveva Masip va ingressar el 1944 a la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Als anys setanta va començar a visitar les famílies sense recursos de Can Tunis i la Mina, i els presos de la Model, esdevenint la primera voluntària de la presó. El 1983 es va centrar en l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, al barri de la Barceloneta, on va fundar i dirigir la Fundació Acollida i Esperança, dedicada a la reinserció social de drogodependents, alcohòlics i malalts de sida. La seva tasca a favor de les persones més necessitades va ser reconeguda amb diverses distincions com la Creu de Sant Jordi.

2  

Imatges

Commemoració del centenari del naixement de sor Genoveva Masip

Commemoració del centenari del naixement de sor Genoveva Masip 474520

Commemoració del centenari del naixement de sor Genoveva Masip_02

Commemoració del centenari del naixement de sor Genoveva Masip_02 211143

undefined
undefined
undefined
undefined