- La cabina de ràdio mòbil s'instal·larà a Sabadell els dies 27 i 28 de setembre, i a Terrassa els dies 30 de setembre i 1 d'octubre
- La ciutadania podrà gravar la seva veu per formar part del pòdcast més gran fet mai en català
El pòdcast de la Queta visitarà Sabadell i Terrassa per continuar recollint les veus dels catalans i catalanes. Després d'inaugurar-se a Barcelona amb motiu de les festes de La Mercè, la cabina de ràdio mòbil de la Queta arribarà a les dues capitals del Vallès Occidental els dies 27 i 28 de setembre, a Sabadell (avinguda de Francesc Macià 1-5), i els dies 30 de setembre i 1 d'octubre a Terrassa (Carpa de Vallparadís, al c. Torrent de Vallparadís, 36).
En el marc de la campanya de la Queta Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!, el Govern fa circular una cabina de ràdio mòbil per tot Catalunya perquè tothom pugui participar en el pòdcast més gran que s’ha fet mai en català.
La cabina ha estat instal·lada a Barcelona els dies 23, 24 i 25 de setembre i continuarà a la demarcació de Barcelona visitant el Vallès Occidental. El dimecres 27 de setembre, a les 11 hores, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, inaugurarà el pòdcast de la Queta a Sabadell. Ho farà acompanyat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa, i del director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona, Andreu Felip.
La cabina estarà oberta a Sabadell els dies 27 i 28 de setembre (de 10 a 14 h, i de 15 a 19 h) i, posteriorment, es traslladarà fins a Terrassa. Allà estarà oberta els dies 30 de setembre (d'11 a 15 h, i de 16 a 21 h) i 1 d'octubre (de10 a 14 h, i de 16 a 21 h). La presentació de la campanya a Terrassa es farà el dissabte 30.
Com funciona el pòdcast de la Queta?
Un cop dins de la cabina, la persona participant podrà escollir 4 opcions segons el seu nivell de català i les seves preferències: participar en una entrevista radiofònica, on la Queta fa preguntes relacionades amb la relació d’aquella persona amb el català; practicar la llengua en una conversa on la Queta ha d’anar a comprar ingredients per fer una paella; fer un karaoke amb la cançó Començar, que els Tyets, les Marala i el Kelly Isaiah han interpretat per a la campanya; o bé donar una mostra de veu per al projecte AINA, per tal de normalitzar el català en les tecnologies digitals. Al llarg de tot l’itinerari, els centres del Consorci per la Normalització Lingüística aprofitaran l’oportunitat per permetre que els seus aprenents practiquin la llengua en un entorn lúdic i desenfadat.
El pòdcast d’aquesta campanya recollirà les reflexions de la ciutadania sobre la llengua en tots els seus accents i fomentarà que tothom faci servir el català independentment del seu nivell. Precisament per això, la cabina està decorada amb el lema de la campanya, “Provem-ho en català”, traduït a 15 llengües molt parlades a Catalunya: àrab, búlgar, alemany, anglès, francès, indi, italià, polonès, portuguès, romanès, rus, ucraïnès, wòlof, amazic, xinès, castellà i català.
Després de l’enregistrament, cada participant rebrà la seva pròpia gravació al mòbil i podrà compartir-la amb les seves amistats i a les xarxes socials. Un cop la cabina hagi acabat el seu recorregut, es crearà un pòdcast amb una selecció de totes les veus participants: el pòdcast més gran que s’ha fet mai en llengua catalana.
El català, una prioritat pel Govern
El Govern situa la llengua catalana com una prioritat absoluta de l’Executiu, que des de l’inici de la legislatura es va posar a treballar per entrar en una nova etapa de la política lingüística del país, que assegurés el present i el futur del català, l’aranès i la llengua de signes catalana. En aquest sentit, el Govern va presentar un paquet de 100 mesures per la llengua que estan desenvolupant transversalment tots els Departaments, per tal de millorar l’ús del català en tots els àmbits.
Més informació: