FGC

Ferrocarrils i el RACC renoven l'acord per fomentar la mobilitat sostenible i l'ús combinat de modes de transport

query_builder   27 setembre 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils i el RACC renoven l'acord per fomentar la mobilitat sostenible i l'ús combinat de modes de transport

  1. Les dues entitats promouran de forma conjunta accions per afavorir desplaçaments de forma segura i respectuosa amb el medi ambient
FGC
El president del RACC, Josep Mateu, i el president d’FGC, Toni Segarra, durant l’acte de signatura
{"name":"2023/09/27/08/39/15a24da7-7d3f-4b82-a853-83330cab4807.JPG","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":2430068}

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra Barreto, i el president del RACC, Josep Mateu Negre, han signat un acord de col·laboració per impulsar de forma conjunta accions que fomentin una mobilitat sostenible i intermodal, que combini l’ús de diferents modes de transport. L’objectiu és oferir eines i informació a les persones usuàries per facilitar que puguin realitzar desplaçaments de manera responsable, segura i respectuosa amb el medi ambient.

El conveni dona continuïtat a l’acord que les dues entitats ja van subscriure l’any 2021 i que ha donat com a resultat accions com l’anàlisi d’aparcaments d’enllaç, la divulgació de l’ús del transport públic a través de canals de comunicació propis i la integració del portal de dades obertes d’FGC a les plataformes de mobilitat, com l’app CityTrips del RACC, entre d’altres.

Amb aquesta signatura, Ferrocarrils i el RACC refermen conjuntament el compromís de promoure accions a favor d’una mobilitat sostenible i segura. En aquest marc, totes dues entitats analitzaran projectes d’activitats i estudis en matèria de mobilitat sostenible i intermodal, així com en altres temàtiques relacionades, que es concretaran amb la signatura de convenis específics per a cadascuna de les accions que s’impulsin.

El president d’FGC, Toni Segarra, ha destacat que l’aliança s’emmarca “dins la voluntat de Ferrocarrils d’establir col·laboracions amb tots els agents socials, operadors i institucions que treballen, com FGC, per promoure la mobilitat sostenible i avançar cap a la descarbonització del transport, dins la lluita contra el canvi climàtic”. Tal com afegeix, “Ferrocarrils ha deixat de ser només una empresa de serveis ferroviaris i ha esdevingut un operador de mobilitat sostenible i de desenvolupament del territori, accessible per a tothom i acollint tot tipus de serveis”. L’acord amb el RACC, constata, “va en la línia de consolidar sinergies amb tots aquells actors que ens permetin potenciar la mobilitat intermodal, reduir els temps de desplaçament de les persones usuàries i disminuir l’impacte ambiental dels trajectes”.

El president del RACC, Josep Mateu, ha destacat el valor de la signatura com “un nou impuls a l’objectiu compartit per totes dues entitats d’assolir una mobilitat àgil, neta, segura, assequible, i intermodal per a tots. Un horitzó en què el transport públic, i concretament els modes ferroviaris, són la peça central per aconseguir-ho, perquè la millora dels serveis de mobilitat afecta directament la qualitat de vida de les persones i contribueix a avançar cap a una efectiva vertebració metropolitana de Barcelona i el seu entorn”.

A més, ha recordat que “la relació entre FGC i el RACC és un bon exemple de col·laboració pública i privada, que dona fruits concrets com la ubicació de punts RACC HolaBICI a cinc estacions d’FGC per oferir de manera lliure i gratuïta als usuaris de bicicletes les eines necessàries per fer petites reparacions i treballs de manteniment als seus vehicles”. Aquest acord, que inclou les estacions de plaça Catalunya, Gràcia, Sarrià, Rubí i plaça Espanya, també s’ha renovat enguany per un període de quatre anys.

1  

Imatges

Foto

Foto 2430068

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 307034

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined