EXT

Catalunya exterior

La Generalitat emet idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l'exterior

query_builder   27 setembre 2023 15:44

event_note Nota de premsa

Catalunya exterior

La Generalitat emet idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l'exterior

  1. L’actuació s’emmarca en l’estratègia de millora dels sistemes d’identificació digital dels catalans residents a l’exterior
  2. La mesura ha de servir perquè els ciutadans que viuen a l’estranger puguin fer tràmits i accedir a serveis tal com ho poden fer els residents a Catalunya


EXT{"name":"2023/09/27/15/43/57cd20bd-0687-47d2-b0d9-79ffb6dcd9dc.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":89383}


Aprofitant que entre els dies 22 i 24 de setembre ha tingut lloc la XVI Trobada de Comunitats Catalanes del Con Sud d’Amèrica, a Buenos Aires, el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea ha realitzat l’emissió d’idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l’exterior presents a la trobada.

Amb aquestes actuacions es vol millorar els sistemes d’identificació i tramitació que els ciutadans residents fora de Catalunya poden emprar per relacionar-se amb les institucions catalanes i així fer efectiu l’exercici dels seus drets com a catalans i catalanes a l’exterior. És una estratègia que pretén apoderar la ciutadania i permetre que puguin fer tràmits i accedir a serveis sense greuges comparatius amb els residents a Catalunya. 

L’actuació s’emmarca en l’estratègia de millora dels sistemes d’identificació digital que està impulsant la Generalitat per tal de donar més i millors solucions en aquest aspecte als ciutadans que no resideixen a Catalunya. Pel seu lloc de residència, els catalans a l’exterior no tenen accés a altres sistemes d’identificació electrònica vàlids per relacionar-se electrònicament amb les institucions catalanes. Aquesta estratègia, que s’està elaborant conjuntament amb el Departament de la Presidència, té diverses línies d’actuació: la possibilitat de realitzar tramitació atesa per videoatenció, la possibilitat d’ampliar els sistemes de recepció de les paraules de pas dels idCAT Mòbil per vies alternatives a l’SMS i l’expedició d’idCAT Certificat en ubicacions de fora de Catalunya.


L’idCAT Certificat

L’idCAT Certificat és un certificat digital de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) que s’instal·la al navegador de l’ordinador i et permet identificar-te i signar digitalment. És molt útil per fer tràmits i gestions de la Generalitat per internet, com per exemple sol·licitar subvencions, fer els tràmits vinculats al registre de comunitats catalanes a l’exterior o el registre de catalans residents a l’exterior.

És un servei d’identificació que permet verificar la identitat d’una persona amb un alt nivell de seguretat. Per això, només es pot demanar presencialment en una de les entitats de registre autoritzades, i que excepcionalment ha emès certificats durant la trobada a Buenos Aires.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined