Vacunació, avui, a la Residència Gent Gran l¿Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages.

Comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la Regió Sanitària Catalunya Central

query_builder   29 setembre 2023 13:47

event_note Nota de premsa

Comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la Regió Sanitària Catalunya Central

  1. Pretén arribar al 75% de les persones institucionalitzades i es preveu vacunar prop de 4.000 usuaris i usuàries de residències i prop de 1.500 professionals que hi treballen
  2. S’ha iniciat també la vacunació a domicili en aquesta primera fase
  3. A partir del dia 16 d’octubre, s’obrirà la campanya amb cita prèvia als centres d’atenció primària
Vacunació, avui, a la Residència Gent Gran l’Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages.{"name":"2023/09/29/13/41/8b93dfc3-5649-45dc-845b-8e9fcc2a7e53.JPG","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":2722278}

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la gent gran de la Regió Sanitària Catalunya Central. La Residència Gent Gran l’Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada ha estat una de les primeres a rebre l’equip d’atenció primària. Amb aquesta campanya, que arribarà de manera progressiva a les 65 residències del territori, es vol protegir i immunitzar els residents i professionals davant els virus respiratoris, que incrementen la circulació en els mesos de tardor i hivern.

En total es preveu vacunar gairebé 4.000 persones que viuen en residències de la Catalunya Central i gairebé 1.500 professionals que hi treballen, que ja han manifestat també la seva voluntat de rebre la doble vacuna, xifra que pot augmentar amb la campanya en marxa. Entre usuaris i professionals, prop de 1.600 pertanyen a Osona, 2.500 al Bages i Moianès, 200 són del Solsonès i 1.200 del Berguedà. En aquesta primera fase, també es vacunaran les persones que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades.

“Sabem de la importància de protegir les persones més vulnerables i per això comencem per les residències, per les persones que viuen institucionalitzades i per les persones del programa d’atenció domiciliària. Esperem que aquesta campanya sigui bona i arribem a superar el 75% de vacunació en aquests col·lectius de risc”, explica la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Alba Oms. Per això, els equips d’atenció primària es desplacen a les residències de persones grans o altres institucions per posar les dues vacunes.

Més endavant, a partir de la segona quinzena d’octubre, s’ampliarà la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, s’introdueix la vacunació sistemàtica antigripal per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat i per a les persones fumadores.

En aquesta segona fase, per a aquesta població de persones de 60 anys i més i per a infants de 6 mesos a 5 anys, les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. També s’habilitaran alguns punts de vacunació poblacional. En concret a la Catalunya Central n’hi haurà dos:

CAP Bages

  1. Amb cita: els dimecres de 16 a 17 h.
  2. Sense cita: els dimecres de 17 a 18 h.

CAP Osona

  1. Amb cita: els dimecres d'11:30 a 12:30 h.
  2. Sense cita: els dimecres de 12:30 a 13:30 h.

La cita s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d'atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. També es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP. La citació per a la vacunació als punts poblacionals serà pels mateixos canals i també disposaran d'uns horaris sense cita que es podran consultar a la web https://canalsalut.gencat.cat/

A l’hora de demanar cita, es podrà triar entre el CAP de referència o els punts de vacunació. Amb la situació epidemiològica actual i la immunitat adquirida per població, no està prevista una vacunació universal de la COVID-19.

2  

Imatges

Vacunació, avui, a la Residència Gent Gran l¿Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages.

Vacunació, avui, a la Residència Gent Gran l¿Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. 3367179

Vacunació a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, avui.

Vacunació a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, avui. 1749439

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined