Foto

El Teatre Nacional de Catalunya organitza la primera edició del TNC Weekend Pro - International Meeting

query_builder   5 octubre 2023 10:14

event_note Nota de premsa

El Teatre Nacional de Catalunya organitza la primera edició del TNC Weekend Pro - International Meeting

  1. Aquest cap de setmana, el TNC reuneix programadors internacionals amb la voluntat d'expandir el segell de les seves produccions més enllà dels seus escenaris i dels territoris de parla catalana


Els dies 6 i 7 d'octubre del 2023, el Teatre Nacional de Catalunya organitza el TNC Weekend Pro - International Meeting. D’acord amb el projecte d’internacionalització del TNC i amb la voluntat d’expandir el segell de les seves produccions més enllà dels seus escenaris i dels territoris de parla catalana, el TNC celebrarà la seva primera trobada internacional de programadors amb l’objectiu de posicionar-se com a centre de referència per a la creació artística i l’exhibició d’espectacles al sud d’Europa. En definitiva, és una manera clara i decidida de mostrar a Europa les produccions del TNC i de posar-lo en el circuit actual dels intercanvis i de les relacions comercials.

Seran dues jornades en què creadors catalans d'aquesta temporada actual i de la 2024/2025 del TNC explicaran els seus projectes a través d'unes presentacions en anglès i amb suports audiovisuals. Alhora, aquests programadors tindran l'oportunitat de veure els tres espectacles programats a les diverses sales del TNC, amb subtítols en anglès, els quals compleixen perfectament amb el requisit de teatre en català amb projecció internacional: Flors i viatges de cabosanroque a partir de Mercè Rodoreda a la Sala Tallers, De Nao Albet i Marcel Borràs, de Nao Albet i Marcel Borràs a la Sala Petita, i La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda amb adaptació i direcció de Carlota Subirós a la Sala Gran.

Al TNC Weekend Pro assistiran programadors de teatres i festivals internacionals que se sumaran als creadors que presentaran els seus projectes i representants de l'Institut Ramon Llull.

La llista d'assistents inclou noms com: Anne Goalard, coordinadora del cicle Barcelona calling Beirut al TNC; Michael De Cock, director artístic del KVS de Brussel·les (Bèlgica); Silvia Casanelli, cap de l’àrea internacional, de l'Emilia Romagna Teatro (Itàlia); Christophe Rauck, director artístic del Nanterre-Amandiers CDN (França); Valérie Martino, directora de producció del Théâtre National Wallonie-Bruxelles (Bèlgica); Florian Hirsch, director de dramatúrgia del Théâtre National Luxembourg; Fefa Noia, directora adjunta del Centro Dramático Nacional (Espanya); Tamara Vuckovic, directora artística i general, i Alexandra Ilic, directora de producció del Yugoslav Drama Theatre Belgrade (Sèrbia). També assistirà a la trobada el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives.

El TNC Weekend Pro - International Meeting compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined