A les 19.27 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi d’habitatge en un edifici de planta baixa més quatre plantes del carrer Roger de Llúria de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

El foc estava desenvolupat a un dels pisos de l’entresol, el qual ha cremat totalment, i ha propagat per una galeria interior cap a la planta baixa. En el pis cremat, els bombers han localitzat i rescatat un menor de dos anys que han evacuat a l’exterior on ha rebut assistència dels serveis mèdics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Posteriorment, ha estat traslladat en estat crític a l’hospital de la Vall d’Hebron.

A banda, segons el SEM, cinc persones més han resultat afectades lleus. Dues les ha evacuat a l’hospital de la Vall d’Hebron i tres a l’hospital Esperit Sant. També ha assistit 11 persones més que han estat donades d’alta in situ.

Durant l’extinció, alguns dels ocupants de l’edifici s’han autoevacuat i d’altres s’han confinat fins que els bombers els han pogut desallotjar amb seguretat.

En el dispositiu d’extinció, han treballat 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat (4 vehicles d’aigua, una autoescala, un furgó amb equips respiratoris i 3 vehicles de comandament i transport de personal). A més, també han col·laborat quatre dotacions dels Bombers de Barcelona (ambulància, dos vehicles d’aigua i un de comandament). A les 20.35 hores, els efectius han donat l’incendi per extingit.

En l’operatiu s’hi han desplaçat per part del SEM 10 unitats, amb suport psicològic, així com també diverses dotacions de la Policia Local i quatre unitats dels Mossos d’Esquadra que s’han fet càrrec de la investigació per esclarir les causes de l’incendi.