Foto

La Fundació Òpera a Catalunya i el Departament de Cultura portaran l'òpera a 15 ciutats, amb 47 representacions i 8 títols

query_builder   9 octubre 2023 13:24

event_note Nota de premsa

La Fundació Òpera a Catalunya i el Departament de Cultura portaran l'òpera a 15 ciutats, amb 47 representacions i 8 títols

  1. L’objectiu és fer accessible l’òpera i arribar a tots els públics
  2. La temporada 2023-2024 d’Òpera a Catalunya arrenca el proper 18 d’octubre amb ‘Romeu i Julieta’ de Charles Gounod
  3. Òpera a Catalunya serà la companyia convidada al Festival d’Òpera de Saaremaa (Estònia) el juliol de 2024, amb 5 espectacles diferents en 5 dies consecutius


Foto{"name":"2023/10/09/13/17/55586722-0027-47db-99ad-9859653b33b8.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":3585976}


Avui s’ha presentat en roda de premsa al Museu d’Història de Catalunya la nova temporada 2023 – 2024 d’Òpera a Catalunya, de la mà de la Fundació Òpera a Catalunya i del Departament de Cultura de la Generalitat. Enguany la temporada portarà un total de 47 representacions de 8 títols escenificats a 15 ciutats diferents. L’objectiu és fer accessible l’òpera i que arribi a tots els públics.

A la roda de premsa hi han participat el director General de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives; el director general de la Fundació Òpera a Catalunya, Oscar Lanuza; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa; i el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins,entre d’altres.

La Temporada 2023-24 d’Òpera a Catalunya incorpora 4 propostes escèniques. El cicle arrenca a l’octubre amb una de les obres cabdals de l’òpera francesa, ‘Romeu i Julieta’ de Charles Gounod. Abans d’acabar l’any, es presentarà una nova producció de la sarsuela ‘Doña Francisquita’ d’Amadeu Vives, en el centenari de l’estrena d’aquesta obra. Completaran la temporada dues òperes de Giacomo Puccini, Manon Lescaut i Turandot, englobades en la commemoració del 100 aniversari de la mort del compositor.

Amb una clara aposta pel talent nacional, la temporada d’Òpera a Catalunya incorpora veus com les de Carmen Solís, Ruth Terán, Enrique Ferrer, Maribel Ortega, Antoni Lliteres, Albert Casals, Laura Vila, Carles Daza, Marga Cloquell o Enric Martínez- Castignani, entre molts d’altres. En la direcció d’orquestra Daniel Gil de Tejada, Miquel Ortega i Elio Orciuolo assumeixen els quatre títols de la temporada estable, mentre que Pau Monterde, Rita Cosentino i Carles Ortiz en lideren l’escena.

El Circuit Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Figueres, Barcelona i Cornellà de Llobregat.

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC), formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, rep el suport del Departament de Cultura, que enguany ha augmentat novament la seva aportació, arribant a 1.108.000 euros. També hi participen l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes.

Enguany Òpera Catalunya ha estat convidada al prestigiós Festival d’Òpera de Saaremaa 2024, a Estònia, una oportunitat de projecció internacional.

Tota la programació de la temporada, aquí: https://operacatalunya.cat/temporada-2023-2024/


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined