El conseller de Drets Socials ha intervingut  la sessió inaugural.

Conseller Campuzano: "Necessitem reforçar el sentiment de pertinença i comunitat"

query_builder   9 octubre 2023 17:12

event_note Nota de premsa

Conseller Campuzano: "Necessitem reforçar el sentiment de pertinença i comunitat"

  1. El titular de Drets Socials participa a la sessió inaugural del seminari ‘Liderar l’atenció comunitària des dels serveis socials’ de l’ESN

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha intervingut aquest dilluns al matí a la sessió inaugural del seminari Liderar l’atenció comunitària des dels Serveis Socials organitzat per la European Social Network (ESN).

El conseller Campuzano durant la seva intervenció al seminari de l'ESN.
El conseller Campuzano durant la seva intervenció al seminari de l'ESN.
{"name":"2023/10/09/17/07/dab7c4a2-9ee1-4070-b22f-d5432c89f7c0.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":234204}

En societats cada vegada més individualistes, necessitem reforçar en sentiment de pertinença i comunitat”, ha defensat el conseller en el transcurs del seu parlament en el qual ha destacat el paper que el tercer sector pot tenir en aquest sentit per ser capaç de “construir sentiments de responsabilitat i ajuda mútua”, més enllà de ser un proveïdor de serveis.

El conseller ha assegurat que cada vegada cal afrontar “problemes socialment més complexos” i per això ha apel·lat a la col·laboració de les administracions amb el sector privat i el tercer sector, però també a la cooperació entre les administracions i entre els diferents àmbits de la mateixa administració. “A Catalunya treballem pel desplegament de l’atenció integrada social i sanitària. És una de les estratègies més rellevants del país”, ha explicat el conseller que també ha posat d’exemple les polítiques socials i educatives per afrontar la pobresa infantil i l’abandonament escolar. “A problemes més complexos, més integració de les polítiques públiques en el camp social i en un sentit àmbit”, ha dit.

El conseller de Drets Socials ha intervingut  la sessió inaugural.
El conseller de Drets Socials ha intervingut la sessió inaugural.
{"name":"2023/10/09/17/07/8fdcc813-d5f1-43dd-ac2a-1c90f26d1cd4.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":255046}

El conseller també ha posat l’accent en la idea que les inversions en polítiques socials, especialment les orientades a la infància, a llarg termini poden generar més igualtat, prosperitat i benestar. I ha apostat en construir “uns serveis socials més lligats a la prevenció i no estrictament a la reparació”. Davant l’envelliment de la societat caldrà més recursos fiscals i més productivitat, ha conclòs el titular de Drets Socials.

A més del conseller, a la sessió inaugural també hi ha intervingut el president de la European Social Network (ESN), Christian Fillet, i el director de l’IMSERSO, Luis Alberto Barriga.


Dos dies amb l’atenció comunitària al centre

L’esdeveniment organitzat per l’ESN compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2023 en el marc de la Presidència de la UE del Govern de l’Estat espanyol com a coorganitzadors i se celebrarà durant dos dies al Palau de Pedralbes de Barcelona.

El conseller de Drets Socials i altres autoritats presents a la primera ponència.
El conseller de Drets Socials i altres autoritats presents a la primera ponència.
{"name":"2023/10/09/17/10/07f67e6f-06f7-4ecb-a940-d8d7017b0b78.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":268223}

Durant aquestes dues jornades, 160 persones de l’àmbit dels serveis socials, responsables polítics europeus, nacionals i locals de 22 països abordaran programes per desenvolupar un model d'atenció comunitària i personalitzada per garantir que les persones que necessiten suport puguin seguir vivint a casa seva i a la seva comunitat.

Després del seminari, ESN publicarà una sessió informativa amb recomanacions clau de les discussions sobre com promoure l'atenció comunitària i la vida independent.

L’European Social Network és una xarxa europea que agrupa serveis socials i compta amb 176 membres procedents de 34 països. La trobada a Barcelona s’emmarca en els seminaris temàtics que anualment organitza.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined