Govern

L'Executiu renova el conveni amb el Ministeri d'Educació d'Andorra per impulsar l'FP

query_builder   10 octubre 2023 13:00

event_note Nota de premsa

L'Executiu renova el conveni amb el Ministeri d'Educació d'Andorra per impulsar l'FP

· Amb aquest acord es volen promoure accions transfrontereres de col·laboració en els ensenyaments professionals, com l’intercanvi d’alumnat d’FP entre Catalunya i Andorra

El Govern ha aprovat avui la subscripció del conveni marc de col·laboració entre el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, per dur a terme diverses actuacions per al foment dels ensenyaments professionals.

D’aquesta manera, es volen promoure accions transfrontereres de col·laboració en els ensenyaments professionals, per un període de quatre anys. Les actuacions de col·laboració s’emmarquen en la formació i millora de les competències de l’alumnat, la millora de la formació del professorat, la transferència de coneixement i tecnologia, i la promoció i difusió dels ensenyaments professionals.

Pel que fa a la formació de l’alumnat, se’n fomenta per ambdues bandes la mobilitat per cursar les estades de formació en centres de treball, així com els intercanvis d’alumnat d’FP.

El conveni preveu també que les tres administracions facilitin l’intercanvi d’informació i d’experiències sobre els continguts formatius i les qualificacions professionals, i promoguin accions formatives conjuntes per al professorat de formació professional.

Pel que fa a la transferència de coneixement, l’acord inclou que s’afavoreixin les bones pràctiques del sistema educatiu, s’impulsin la transferència tecnològica i de coneixement entre els instituts i les empreses i s’organitzin jornades tècniques, concursos, premis o altres accions.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined