- El titular d’Empresa i Treball, acompanyat pel director general d’Indústria, comença aquest dimecres una visita institucional organitzada per ACCIÓ a la Xina continental i Hong Kong per promocionar Catalunya i captar nous projectes d’inversió estrangera
- L’agenda del viatge institucional contempla reunions de treball amb multinacionals xineses dels sectors tecnològics, l’automoció, els semiconductors o la química i un acte de promoció davant una cinquantena de directius d’empreses de Hong Kong, entre d’altres
- La inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d’euros en els darrers cinc anys i ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, encapçala un viatge institucional a la Xina amb l’objectiu de promocionar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya, captar nous projectes d’inversió estrangera i estrènyer les relacions comercials entre ambdós territoris. La missió, que comença aquest dimecres i s’allargarà fins al divendres 20 d’octubre, s’inicia a Hong Kong i continuarà a la Xina continental, amb visites i reunions a les àrees de Shenzen, Wuhu, Xangai i Yantai.
El viatge institucional ha estat organitzat per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l‘empresa del Departament d’Empresa i Treball- a Hong Kong i Xangai i ha comptat amb el suport del Consolat General de la Xina a Barcelona. El director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i la directora d’ACCIÓ a Hong Kong i Xangai, Madrona Marcet, també formen part de la delegació catalana.
Concretament, l’agenda del viatge institucional contempla diverses reunions de treball amb empreses xineses com ara ShanghaiJingqingrong Garment, Wanhua i Chery, a banda de trobades amb companyies d’àmbits tecnològics i dels semiconductors. A més, també es trobarà amb representants de la catalana IDIADA per conèixer els seus projectes al mercat asiàtic.
A Hong Kong, Torrent encapçalarà un acte a la Cambra de Comerç d’aquesta ciutat per donar a conèixer els principals actius de Catalunya com a pol d’atracció d’inversions estrangeres, talent i innovació. Sota el títol Where Talent Meets Innovation on the Global Stage, hi assistiran una cinquantena de directius i directives de companyies de la regió.
D’altra banda, el titular d’Empresa i Treball també visitarà les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de Hong Kong, que forma part de la corporació pública Hong Kong Science and Technology Parks Corporation, dedicada al foment de la innovació i el desenvolupament tecnològic; a més de reunir-se amb altres entitats com ara plataformes de compra pública innovadora i amb representants de l’administració local. També visitarà The Mills, una incubadora d’empreses del sector tèxtil referent a la regió.
Posteriorment, a Shenzen, el titular d’Empresa i Treball es reunirà amb companyies tecnològiques per captar nous projectes d’inversió a Catalunya i mantindrà una trobada amb representants institucionals de l’ajuntament de la ciutat, entre d’altres.
Relacions comercials entre Catalunya i la Xina
En els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d’euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d’ACCIÓ a partir de l’fDi Markets del Financial Times. Actualment hi ha 114 filials d’empreses xineses establertes a Catalunya.
De fet, el Govern ha impulsat els darrers anys a través d’ACCIÓ diverses iniciatives per facilitar la implantació d’empreses xineses a Catalunya, com el Barcelona China’s European Logistics Center (Barceloc) en col·laboració amb el Port de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i diversos operadors logístics especialitzats- o el China Desk. A més, els darrers anys s’han signat diversos acords de col·laboració amb empreses i entitats públiques per fomentar la col·laboració tecnològica i impulsar les relacions comercials entre ambdós territoris.
D’altra banda, les exportacions catalanes a la Xina van sumar 2.357 milions d’euros el 2022, mentre que les vendes de Catalunya a Hong Kong es van situar en 189 milions. A banda, més de 1.600 empreses catalanes exporten de manera regular al mercat xinès i al voltant de 700 ho fan al de Hong Kong.
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
- Facebook @acciocat
- Linkedin ACCIÓ
- Youtube ACCIÓ