- Ho han anunciat aquest divendres directius de la startup catalana i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després de reunir-se a Hong Kong per conèixer els seus projectes de futur a l’Àsia
- En el marc de la missió institucional a la Xina, el conseller ha encapçalat un acte per atraure noves inversions a Catalunya a la Cambra de Comerç de Hong Kong davant d’una cinquantena de directius de multinacionals de la regió
- Torrent també s’ha reunit amb empreses del sector dels semiconductors i ha visitat el Hong Kong Science & Technology Park, una de les infraestructures d’R+D més grans del continent
L’empresa catalana SUBMER, dedicada a fer més eficients i sostenibles els centres de dades mitjançant una tecnologia de refrigeració per immersió d’equips informàtics, obrirà a Taiwan un nou laboratori fora de Catalunya després del que va obrir a Silicon Valley l’any passat. L’objectiu de l'empresa emergent és aproximar-se a la indústria dels semiconductors i accelerar la seva expansió a l’Àsia, un projecte que compta amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Hong Kong.
Ho han anunciat aquest divendres directius de l’empresa catalana i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se a Hong Kong en el marc de la missió institucional del conseller a la Xina, que ha començat aquesta setmana i que s’allargarà fins divendres vinent. Torrent ha pogut conèixer de primera mà una prova pilot que SUBMER ha desenvolupat a les instal·lacions del Hong Kong Science & Technology Park, una de les infraestructures d’R+D més grans del continent i un dels primers clients de l’empresa a la regió.
El nou laboratori a Taiwan, que entrarà en funcionament a finals del 2023, treballarà per “augmentar la col·laboració amb l’ecosistema d’empreses fabricants de semiconductors i servidors de Taiwan per dissenyar-ne models optimitzats per la nostra tecnologia de refrigeració líquida i alhora fer créixer les relacions comercials”, explica el cofundador de SUBMER, Pol Valls. “Taiwan és la gran fàbrica del món en l’àmbit dels semiconductors i els servidors: tenir-hi presència és un gran catalitzador per a nosaltres”, subratlla. Amb la seu principal a Catalunya i més d’un centenar de treballadors, SUBMER també compta amb una altra fàbrica a Houston i laboratori a Silicon Valley, a més de tenir diversos membres de l’equip en remot en altres ubicacions dels Estats Units i en diversos països d’Europa i Àsia-Pacífic.
Atracció d’inversió estrangera a Catalunya
A banda de reunir-se amb SUMBER i els directius del Hong Kong Science & Technology Park -que compta amb més de 20.000 treballadors i està especialitzat en l’R+D en àmbits com la intel·ligència artificial, la biomedicina i les smart cities-, el conseller també ha mantingut reunions de treball amb multinacionals de Hong Kong de sectors com els semiconductors.
En paral·lel, el titular d’Empresa i Treball ha encapçalat un acte a la Cambra de Comerç d’aquesta ciutat per donar a conèixer els principals actius de Catalunya com a pol d’atracció d’inversions estrangeres, talent i innovació. Sota el títol Where Talent Meets Innovation on the Global Stage, hi han assistit una cinquantena de directius i directives de companyies de la regió.
Durant la seva intervenció, Torrent ha subratllat la “sòlida relació entre Catalunya i Hong Kong” i les similituds de les dues regions en àmbits com la “vocació comercial i una cultura oberta al món, una forta presència internacional en l’àmbit de la innovació i la creativitat, l’existència d’un potent ecosistema de startups i el fet que actuen de porta d’entrada a grans mercats”. En aquest sentit, el conseller ha destacat “el creixement dels projectes d’inversió estrangera provinents de l’Àsia a Catalunya” i ho ha atribuït, entre d’altres, “al sòlid ecosistema industrial, l’existència d’infraestructures científiques i tecnològiques de primer nivell i una posició geoestratègica privilegiada amb moltes connexions logístiques amb el mercat asiàtic”.
De fet, en els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d’euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d’ACCIÓ a partir de l’fDi Markets del Financial Times. Actualment, hi ha 114 filials d’empreses xineses establertes a Catalunya.
Viatge institucional per estrènyer les relacions comercials amb la Xina
Acompanyat pel director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i la directora d’ACCIÓ a Hong Kong i Xangai, Madrona Marcet, el conseller d’Empresa i Treball encapçala fins divendres de la setmana vinent un viatge institucional a la Xina amb l’objectiu de promocionar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya, captar nous projectes d’inversió estrangera i estrènyer les relacions comercials entre ambdós territoris.
La missió, que ha començat aquest dimecres a Hong Kong, continuarà la setmana vinent a la Xina continental, amb visites i reunions a les àrees de Shenzen, Wuhu, Xangai i Yantai. El viatge institucional ha estat organitzat per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- i ha comptat amb el suport del Consolat General de la Xina a Barcelona.
Per als pròxims dies, l’agenda del viatge institucional contempla, entre d’altres, diverses reunions de treball amb autoritats institucionals locals i amb empreses xineses com ara Chery, Jinqingron Garment i Wanhua, així com trobades amb companyies d’àmbits tecnològics i representants de la catalana IDIADA.
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
- Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat| Twitter @treballcat
- Facebook @acciocat
- Linkedin ACCIÓ
- Youtube ACCIÓ