Imatge genèrica d'uns peus d'una persona al buit

El Govern aprova un programa per prevenir les conductes suïcides i violentes als centres penitenciaris

query_builder   17 octubre 2023 14:41

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un programa per prevenir les conductes suïcides i violentes als centres penitenciaris

  1. Per primera vegada, s’incorporaran més d’un centenar de professionals amb dedicació exclusiva a l’abordatge d’aquestes problemàtiques
  2. El pressupost és de 18 milions d’euros per als pròxims tres anys

El Govern ha aprovat aquest dimarts el programa per a l’abordatge de la incidentalitat vinculada a les conductes suïcides de les persones internes i de les conductes violentes patides pels professionals als centres penitenciaris de Catalunya. Aquest programa suposarà la incorporació de 111 professionals especialitzats, entre psicòlegs, educadors i tècnics especialistes que es dedicaran exclusivament al tractament d’ambdues problemàtiques.

El nou programa comportarà la creació de dos equips especialitzats, un destinat a donar suport a la prevenció de suïcidis i un segon que es dedicarà a la intervenció per prevenir conductes violentes. L’inici està previst pel primer trimestre de l’any vinent, amb una avaluació dels resultats al cap de tres anys. El pressupost és de 18 milions d’euros per als pròxims tres anys.

La pandèmia ha tingut importants conseqüències en la vida i la salut de la societat en general, però en el cas de les persones internes l’impacte s’ha accentuat. L’activitat als centres penitenciaris, per exemple, encara no s’ha recuperat als nivells prepandèmia. D’altra banda, els problemes de salut mental i addiccions i situacions familiars complexes afecten l’estabilitat dels interns i internes. Aproximadament el 60% dels interns de les presons de Catalunya tenen algun problema de salut mental i addicions, i la presència de problemes de salut mental i addicions en les persones empresonades és set vegades més alta que en la població general. Per aquest motiu, la incorporació de personal especialitzat és una oportunitat per fer un millor abordatge.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined