· El detingut actuava principalment al districte de Ciutat Vella, on va cometre disset dels robatoris

· Adaptava la seva metodologia delictiva en funció del lloc on robava

· Forçava els accessos en establiments com hotels, restaurants o farmàcies i accedia a les àrees privades fins que trobava objectes o diners

· El detingut acumula 68 antecedents, 52 per fets patrimonials, 30 dels quals comesos l’últim any

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Investigació de la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona van detenir el 2 d’octubre un home relacionat amb 21 robatoris amb força comesos principalment en hotels, restaurants, farmàcies i també en algun domicili, entre els mesos de juny i setembre d’enguany. L’home actuava sobretot a la zona de Ciutat Vella i l’Eixample.

El lladre actuava seguint un mateix patró: mirava de passar desapercebut entre la gent quan accedia als establiments, s’assegurava que ningú el vigilava i aleshores forçava portes secundàries per accedir a zones privades o reservades. Un cop a l’interior, recorria la zona amb l’objectiu de trobar objectes de valor i diners.

En el cas d’establiments que estaven tancats al públic la mecànica era la mateixa: forçava les portes corredisses, trencava cadenats, persianes o panys i forçava la caixa enregistradora.

En ocasions aprofitava per accedir a l’interior dels establiments i agafar claus, mentre els treballadors atenien els clients. Les utilitzava per obrir caixes fortes o bé el propi establiment mentre romania tancat al públic, sense aixecar sospites.

Quan el lladre accedia a l’interior de pisos o habitacions d’hotels, variava la metodologia: escalava la façana o saltava d’un edifici a l’altre a través de zones comunitàries. Un cop a les terrasses forçava les portes corredisses i accedia a l’interior. Cal destacar que en dos dels robatoris va ser sorprès pels residents i va haver de fugir.

Acostumava a robar aparells electrònics com telèfons mòbils, càmeres de vídeo o fotogràfiques, tauletes electròniques, ordinadors portàtils, rellotges de luxe, bosses de mà o qualsevol objecte de valor i diners.

Arran de la investigació van poder identificar i relacionar el lladre amb 21 robatoris majoritàriament comesos al districte de Ciutat Vella, quatre dels quals comesos a l’Eixample. La relació d’establiments és de set hotels, quatre restaurants i cafeteries, sis supermercats/ comerços, una farmàcia i tres pisos.

El 2 d’octubre es va detenir el presumpte autor dels fets i va passar a disposició judicial el dia 4 d’octubre davant del jutjat d’instrucció núm.6 de Barcelona.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 21 d’octubre de 2023