El president Aragonès i el conseller Torrent a la 080 Barcelona Fashion

El president Aragonès assisteix a la 080 Barcelona Fashion

query_builder   24 octubre 2023 22:19

event_note Nota de premsa

El president Aragonès assisteix a la 080 Barcelona Fashion

  1. La 32a edició d’aquest certamen posa l’accent en la sostenibilitat
  2. El 080 Reborn vol donar visibilitat i promoure la reutilització i el reciclatge en l’àmbit de la moda


El president Aragonès i el conseller Torrent a la 080 Barcelona Fashion (foto: Arnau Carbonell)
El president Aragonès i el conseller Torrent a la 080 Barcelona Fashion (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/10/24/22/18/b0388c7b-9349-4cca-a5c3-11b3dde18017.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":195115}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assistit avui a la desfilada de la firma Lola Casademunt by Maite, que ha tancat la primera jornada de la 32a edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Aquest certamen, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del departament d’Empresa i Treball, ha obert seves portes aquest migdia i se celebrarà fins el 27 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.


El cap de l’Executiu, que ha estat acompanyat pel conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, i per la directora de la 080 Barcelona Fashion, Marta Coca, ha visitat les instal·lacions de la passarel·la i ha pogut conèixer els participants a l’esdeveniment.Valors de la 080 Barcelona Fashion


La 32 edició del 080 Barcelona Fashion continua reivindicant la internacionalització, la diversitat i la tecnologia i posa, novament, l’accent en la sostenibilitat, la circularitat i la creativitat. Per aconseguir aquest compromís s’estableix un diàleg permanent amb les dissenyadores, dissenyadors i marques de moda. Les col·leccions que es mostraran a les diferents edicions del 080 incorporen cada vegada en major grau aquesta perspectiva: teixits reciclats, sostenibles i col·leccions atemporals són només alguns exemples del que es podrà veure en les propostes creatives de l’edició d’enguany.L’esdeveniment de moda de 080 Barcelona Fashion


La 32a edició de 080 Barcelona Fashion comptarà amb un total de 24 presentacions. Al cartell, format per 24 dissenyadores, dissenyadors i marques, es troben: All That She Loves, Amlul, Bielo_Oscarleon, Carlota Barrera, Cherry Massia, Como La Trucha al Trucho Studio, Custo Barcelona, Dominnico, Eñaut, Escorpion, Guillermina Baeza, Habey Club, JNORIG, Lebor Gabala, Lemāchet, Lola Casademunt by Maite, Nathalie Chandler, Outsiders Division, Paolo Leduc, Simorra, The Artelier, The Label Edition, Syndical Chamber i Velásquez.


Firmes de tots els segments, combinant emergents amb marques més consolidades, compromeses i conscienciades envers els valors del 080 Barcelona Fashion. Es podrà gaudir de col·leccions sostenibles i circulars, d’una moda inclusiva i sense gènere i d’una moda cada cop més atemporal, cosa que la fa més sostenible.


Continua el 080 Reborn


El president Aragonès amb Maite Casademunt de la firma Lola Casademunt by Maite (foto: Arnau Carbonell)
El president Aragonès amb Maite Casademunt de la firma Lola Casademunt by Maite (foto: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/10/24/22/19/d76159c0-dc74-4580-b177-e71441fafd69.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":168293}

Sota el nom de 080 Reborn, es vol donar visibilitat i promoure la reutilització i el reciclatge en l’àmbit de la moda. Si el primer 080 Reborn va impactar amb una col·lecció creada amb roba 100% recuperada de botigues de segona mà i plantes de classificació de residus, en aquesta edició es reinventa tant en contingut com en format sota els pilars del reciclatge i upcycling.


080 Reborn va més enllà de la presentació física proposant un concepte innovador que integra moda, sostenibilitat i innovació tecnològica. Presentarà una col·lecció, basada en el denim, creada i conceptualitzada pels estilistes Fermin&Gilles, amb peces i teixits procedents de gestors de residus i establiments de segona mà com Bogo Vintage, Humana i Casa Gralla, i les entitats Fundació Formació i Treball i Solidança. Més enllà de la presentació física del 080 Reborn, el públic visitant podrà gaudir d’una experiència immersiva digital de la mà d’Andrei Warren, director creatiu de Misato Kindness, a l’Open Area, al llarg dels quatre dies del 080 Barcelona Fashion.


080 Reborn està impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC); l’espai d’innovació de Girbau LAB i la marca de sabatilles esportives veganes Vegtus. L’acció també s’emmarca en el Pacte per la Moda Circular que promou un acord voluntari per transformar el sector tèxtil cap a un model circular: incrementant la durabilitat dels productes i el percentatge de material reutilitzat incorporat als teixits; reduint i eliminant l’ús de materials nocius; augmentant la reutilització amb la implementació de nous models de negoci i implementant estratègies de producció més netes i eficients.


Càsting


La CCAM ha apostat per una curada i exhaustiva recerca de models per fer de 080 Barcelona Fashion, un catalitzador dels valors i atributs que suposen un ferm compromís amb l’entorn social, la diversitat i el feminisme.


TexMeeting CONNECTS: Diàleg obert sobre la regulació UE


L’estratègia UE pel tèxtil proposa actuacions perquè la indústria tèxtil millori en sostenibilitat, introdueixi l’eco disseny en els sistemes de producció i faci la transició cap a sistemes organitzatius i productius basats en l’economia circular.


El TexMeeting 2023 té l’objectiu de posar damunt la taula l’Estratègia europea pel tèxtil, a través d’un debat amb els nostres industrials. Es faran en dues taules rodones on legisladors relacionats amb la Comissió Europea i productors tèxtils dialogaran sobre el Passaport Digital del Producte i l’Eco-disseny.

undefined
undefined
undefined
undefined