Campredó ha acollit la commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals a les Terres de l'Ebre.

Albert Salvadó: "És cabdal recuperar el paper de les dones, durant anys invisibilitzades, que amb les seues aportacions han contribuït a la vertebració de les Terres de l'Ebre"

query_builder   25 octubre 2023 09:33

event_note Nota de premsa

Albert Salvadó: "És cabdal recuperar el paper de les dones, durant anys invisibilitzades, que amb les seues aportacions han contribuït a la vertebració de les Terres de l'Ebre"

  1. Campredó acull l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals a les Terres de l’Ebre


Campredó ha acollit l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals a les Terres de l'Ebre.
Campredó ha acollit l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals a les Terres de l'Ebre.
{"name":"2023/10/25/09/32/e64ddda2-741c-4793-84a7-c593b76ff8bf.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":1591139}


El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha encapçalat aquest dimarts l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals a les Terres de l’Ebre, que ha tingut lloc a l’Espai Cultural La C de Campredó.


“És cabdal recuperar el paper de les dones ebrenques, durant anys invisibilitzades, que amb les seues aportacions han contribuït a la vertebració de les Terres de l’Ebre”, ha assegurat el delegat del Govern. “És imprescindible fer memòria, crear comunitat i tenir dones referents: ens fa millors com a societat i ens ajuda a obrir un camí, que ja és imparable per, entre totes i tots, continuar avançant amb els reptes que encara tenim”, ha afegit.


“Estem visibilitzant i donant valor al paper de moltes dones que han contribuït a ser qui som”, ha precisat la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño, que ha destacat que “tenir referents és important pel present però també pel futur”. “També volem posar en valor allò que han de fer les nostres xiquetes i estudiants que en el futur es dedicaran al món rural perquè es puguin formar i professionalitzar i que es puguin quedar a les Terres de l’Ebre”, ha reblat el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez Fernandez.


Leidy Johanna Aya Vega, presidenta de Dones de la Mar; Carme Martí Ochando, de L’Horta de Carme; i Marga Salvador Serrano, de Molí de l’Oli Colomé Mulet han protagonitzat la taula rodona ‘Les dones conquerim els espais de decisió’, conduïda per la periodista Leonor Bertomeu Casanova i que ha abordat qüestions entorn la presència i el lideratge femení en el sector primari.


Durant l’acte, que ha comptat amb l’actuació de l’escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter, també s’ha fet un homenatge a Manuela Príncep Encontrado (Campredó, 1934) i Lluïsa Costa Exposita (Campredó, 1897-1990), que formen part del projecte ‘Dones Rurals, dones de les Terres de l’Ebre’, impulsat per l’Institut Català de les Dones i que ha recuperat la memòria de 100 dones de les Terres de l’Ebre nascudes abans de 1947. Manuela Príncep Encontrado és una de les primeres dones de Campredó que va poder estudiar, en els moments més difícils de la postguerra. Lluïsa Costa Exposita va fer de llevadora a Campredó durant molts anys. “Elles representen totes les dones campredonenques, han estat puntals de l’economia i la societat campredonenca i, probablement, sense elles no seríem el que som ara”, ha assegurat l’alcalde de Campredó, Damià Grau Arasa. A l’Espai Cultural La C s’han exposat les biografies de les 43 dones del Baix Ebre del projecte ‘Dones Rurals, dones de les Terres de l’Ebre.
24 octubre 2023

undefined
undefined
undefined
undefined