emt

Catalunya i Argentina cooperaran en la promoció de la competitivitat i la innovació entre empreses d'ambdós territoris

query_builder   3 novembre 2023 13:15

event_note Nota de premsa

Catalunya i Argentina cooperaran en la promoció de la competitivitat i la innovació entre empreses d'ambdós territoris

  1. El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant l’agència ACCIÓ, ha signat aquest divendres un acord amb la província de Còrdova, la segona amb més població del país i un dels principals centres econòmics de la regió
  2. L’acord contempla la implementació de polítiques públiques i programes de suport en àrees estratègiques vinculades a la competitivitat, la internacionalització, la innovació i els clústers
  3. Les exportacions catalanes a l’Argentina van augmentar un 48% el 2022 en comparació amb l’any anterior i van sumar 417 milions d’euros


La Generalitat de Catalunya, per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- ha signat un acord amb la província de Còrdova (Argentina) per cooperar en la promoció de la competitivitat, la innovació i la internacionalització entre les empreses d’ambdós territoris. Es tracta de la segona amb més població del país i un dels principals centres econòmics de la regió.

L’acord ha estat signat aquest divendres pel secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i el governador de la província de Còrdova, Juan Schiaretti. Per la part argentina, l’acord s’articula mitjançant el Ministeri de Ciència i Tecnologia de la província de Còrdova i la Agencia Competitividad Còrdova.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és evidenciar la voluntat de cooperar per estrènyer les relacions econòmiques i enfortir les capacitats en els àmbits de la innovació i l'economia del coneixement a les dues regions. Així, mitjançant l'acord, es desenvoluparan accions de suport institucional i assistència tècnica i es compartiran experiències, alhora que s'implementaran polítiques públiques i programes de suport en aquestes àrees estratègiques. D'aquesta manera, tots dos territoris es comprometen a contribuir al desenvolupament de la competitivitat, la productivitat i la internacionalització empresarial, així com al creixement de l'ecosistema de startups i clústers i la seva obertura als mercats exteriors.

Segons Castellanos, “Catalunya té una forta presència comercial a Amèrica del Sud, sobretot a països com Argentina, Colòmbia, Xile i el Brasil: amb acords com el que signem avui amb la província de Còrdova volem fer un pas més i estrènyer els nostres vincles en àmbits cada vegada de més valor afegit vinculats a la innovació, la tecnologia i l’economia del coneixement”.

Per la seva banda, el governador de la Província de Còrdova, Juan Schiaretti, ha assegurat que “aquest conveni és important perquè ACCIÓ té una gran experiència en com millorar la producció, com millorar la competitivitat de l'economia catalana i generar més llocs de treball. I el que a Còrdova necessitem és tenir més llocs de treball que siguin ben remunerats, d'aquí el nostre interès que avancem en competitivitat”.Aquesta col·laboració amb ACCIÓ “significa adquirir l'experiència que ells han desenvolupat i també poder transmetre l'experiència del que estem fent a Còrdova”, ha afegit.

Relacions comercials entre Catalunya i l’Argentina

Les exportacions catalanes a l’Argentina van augmentar un 48% el 2022 en comparació amb l’any anterior i van sumar 417 milions d’euros. Pel que fa al primer semestre del 2023, les exportacions catalanes al país sud-americà han crescut un 2,3% interanual, fins als 203,3 milions d’euros. De fet, més de 600 empreses catalanes exporten de manera regular al mercat argentí. Amb l’objectiu de facilitar els projectes d’expansió d’empreses catalanes a l’Argentina, el Govern va obrir una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Buenos Aires l’any 1989.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined