La consellera Meritxell Serret intervé a l'acte del CIDOB.

Esmorzar CIDOB

Serret: "Barcelona i Catalunya estan preparades per acollir qualsevol cimera o fòrum internacional per la pau que permeti abordar el conflicte entre Israel i Palestina"

query_builder   3 novembre 2023 13:49

event_note Nota de premsa

Esmorzar CIDOB

Serret: "Barcelona i Catalunya estan preparades per acollir qualsevol cimera o fòrum internacional per la pau que permeti abordar el conflicte entre Israel i Palestina"

  1. La consellera Serret ha intervingut a l’esmorzar Catalunya com a actor global en la política mediterrània”, organitzat pel CIDOB, des d’on ha reflexionat sobre la importància de la Mediterrània en l’acció exterior del Govern
  2. Serret ha anunciat que el 24 de novembre el Govern organitzarà a Barcelona una cimera per avançar en la definició de la macroregió mediterrània, una iniciativa liderada per Catalunya i la Regió Sud de França
La consellera Meritxell Serret intervé a l'acte del CIDOB.
La consellera Meritxell Serret intervé a l'acte del CIDOB.
{"name":"2023/11/03/13/56/8aeae163-4167-4952-98fb-8a9ba27a2c47.jpeg","author":"Comunicació","type":"0","location":"0","weight":76213}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha intervingut aquest matí a l’esmorzarCatalunya com a actor global en la política mediterrània”, organitzat pel thinktankBarcelona Centre for International Affairs(CIDOB), des d’on ha anunciat la plena disposició de Barcelona i Catalunya per acollir la cimera internacional per a la pau entre Israel i Palestina.

La consellera hasubratllat la idoneïtat de Barcelona per acollir aquest fòrumdonada la capitalitat que exerceix ala Mediterràniai el paper de Catalunya com un actor reconegut internacionalment en la cultura de la pau i el compromís amb els drets humans.

“Apel·lant a l’esperit de pau, de progrés, de cooperació, d’estabilitat i de diàleg que han sigut sempre distintius de Barcelona i de Catalunya, estem preparats i disposats per acollir el fòrum o la cimera de pau internacional que permeti abordar la solució del conflicte entre Israel i Palestina”, ha remarcat Serret.La consellera hafet referència al rol central que Catalunya i Barcelona ocupen en la cooperació euromediterrània des del Procés de Barcelona, el qual va seguir amb la creació de la Unió per la Mediterràniaque té la seu a la capital catalana.

El 24 de novembre, cimera per a la macroregió mediterrània a Barcelona

Durant la sessió, Serret també ha explicat l’aposta del Govern per impulsar la macreregió mediterrània, una iniciativa liderada conjuntament amb la Regió Sud de França. Es tracta d’un marc polític de cooperació reforçada reconegut per les institucions europees que permetrà donar una resposta conjunta a reptes compartits a la regió mediterrània.

“La macroregió permetrà maximitzar l’impacte i el potencial de les polítiques mediterrànies”, ha dit la consellera. En aquest sentit,el 24 de novembre la Generalitat celebrarà a Barcelona la cimera per a la macroregió mediterrània, un esdeveniment amb diversos representants de la Mediterràniaque definirà un full de ruta amb els objectius, l'estructura, la composició i els recursos de la futura macroregió.

Més i millor Catalunya al món amb una Mediterrània més integrada

La consellera Serret ha fet valer a l’esmorzar del CIDOB el rol de Catalunya com a actor global, amb una clara prioritat per Europa i la Mediterrània.

En aquest sentit, Serret ha remarcat que les 21 delegacions del Govern a l’exterior ja donen una cobertura institucional a 72 països, entre els quals hi ha tots els països de la Unió Europea. Enguany, a més, s’ha posat èmfasi en el desplegament institucional a la Mediterrània. Per això, s’ha ampliat el mandat de la Delegació del Nord d’Àfricaa Líbia i Egiptei el de la Delegació del sud-est d’Europa a Grècia, l’únic país de la Unió Europea que fins ara no es cobria.

El rellançament de les relacions del Govern amb les institucions europees també ha estat un dels elements que ha destacat la consellera Serret a l’esmorzar del CIDOB. “Hem recuperat la interlocució directa i al màxim nivell de Catalunya amb les institucions europees”, ha dit Serret, que ha conclòs que aquesta era“una prioritat que hem assolit”.

En aquesta legislatura el Govern ha mantingut fins a 10 trobades amb representants de la Comissió Europea, entre les quals destaquen les trobades amb 7 comissaris diferents i també amb la presidenta Ursula von der Leyen i el vicepresident Schinas, amb qui Serret va compartir precisament la visió sobre la Mediterrània i Europa.

L’esmorzar del CIDOB ha comptat amb la inauguració d’Antoni Segura i Mas, president del thinktank, i ha estat moderat pel director del CIDOB, Pol Morillas.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined