Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   9 novembre 2010 13:55

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern destina més de 12 milions d’euros a la millora de diverses infraestructures de salut
 
El Govern ha acordat avui autoritzar el Servei Català de la Salut l’adquisició de cinc locals o edificis a les localitats de Vic, Rubí, Viladecans, Begues i Vilanova i la Geltrú, segons els compromisos adquirits amb anterioritat amb els titulars dels immobles afectats, amb la finalitat d’assegurar la qualitat i la modernització dels serveis sanitaris en les poblacions citades. L’import total autoritzat per la compra d’aquests immobles és de 12.089.079,98 euros.
 
Subvenció al Centre Calassanç de Formació Professional
 
El Govern ha autoritzat concedir una subvenció de 600.000 euros al Centre Calassanç de Formació Professional a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals. Aquest centre desenvolupa, entre altres, les activitats docents de l’Escola Superior de Cinema Audiovisual de Catalunya (ESCAC).
 
Aquests diners es destinaran a la reducció de l’import de la matrícula de Graduat en Cinema i Mitjans Audiovisuals –per a 325 alumnes-, la realització del programa Base New Talent –un programa per adquirir els 10 projectes cinematogràfics amb més potencial sorgits de l’ESCAC -i l’organització del Festival Four Corners, un taller de llargmetratges que té com a objectiu ajudar els nous realitzadors, guionistes i productors a treballar en elsseus primers projectes.
 
 
El Govern subvenciona la rehabilitació de la Fàbrica de les Arts de Granollers
 
El Govern destinarà 909.723 euros a l’ajuntament de Granollers –per al període 2010-2019 per al finançament de les obres de rehabilitació de la nau E3 de Roca Umbert de la Fàbrica de les Arts. La nau es destinarà a un espai de circ on es puguin fer assajos, recerca i creació d’espectacles. La Fàbrica de les Arts és un equipament cultural multifuncional que acull biblioteca, espai d’assaig musical, sala de concerts, espai de creació i producció d’arts escèniques i espai de creació i exhibició d’arts visuals, entre d’altres.
 
El Govern aprova la reparació d’un col·lector del sistema de sanejament d’Abrera
 
El Govern ha aprovat una actuació destinada a reparar un col·lector d’aigües residuals del sistema de sanejament d’Abrera, a l’alçada de la riera de la Magarola, que va patir danys arran de les intenses pluges registrades del 10 al 12 d’octubre.
 
Aquesta canonada recull les aigües residuals dels municipis del Bruc, Collbató i Esparreguera i les condueix a la depuradora d’Abrera per al seu tractament. L’Agència Catalana de l’Aigua ha tramitat per via d’emergència l’adjudicació d’aquestes obres, que tindran un cost superior als 533.500 euros.
 
 
El Govern canvia les bases del premi Ramon Margalef d’Ecologia
 
El Govern ha aprovat avui canviar les bases del Premi Ramon Margalef d’Ecologia. Aquest guardó té per objecte el reconeixement d’aquelles persones d’arreu del món que s’hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.
 
Fins ara la dotació econòmica del premi, de periodicitat anual, era de 100.000 euros, però a partir d’ara la quantitat variarà segons la situació i el context.
 
Un altre dels canvis de les bases del concurs és l’ampliació de la presentació de candidatures a títol personal per part de persones de reconegut prestigi en l’àmbit de l’ecologia. Fins ara només podien presentar candidatures institucions universitàries, escoles superiors, centres de recerca, acadèmies científiques o amb branques científiques, persones ja guardones amb el premi o membres del jurat.
 
 
Derogació del càrrec de comissionat per al disseny de l’estructura i el funcionament del Consell de la Cultura i de les Arts
 
Aquest càrrec tenia la responsabilitat de dissenyar el Consell de la Cultura i de les Arts. És una entitat de dret públic que té per objecte assessorar el Govern en el conjunt de la política cultural i organitzar la política de suport i de promoció de la creació artística.
 
Com que s’ha acomplert la finalitat per a la qual va ser creat el comissionat per al disseny de l'estructura i el funcionament del Consell de la Cultura i de les Arts, es considera procedent suprimir-lo.
 
Aprovació d’oferta parcial d’ocupació pública
El Govern ha aprovat 31 places d’oferta parcial d’ocupació pública. Són 20 places de l’escala tècnica tributària del cos superior d’inspecció tècnica i tributària de la Generalitat. S’ocuparan per oposició oberta a tots els ciutadans. Fins ara hi havia personal interí desenvolupant aquestes tasques.
 
És el mateix cas de les 4 places per al cos de titulació superior de geofísica i de 7 per al cos de titulació superior de planificació lingüística, aprovades avui per l’executiu català.
 
En cap cas suposa la creació d’una nova plaça ni un augment pressupostari.

El Govern destinarà 131,5 milions a la construcció de tres residències
El Govern ha aprovat avui una partida de 131,5 milions d'euros per a la construcció de tres residències:
Centre                                                                                        Import
Residència i Centre de Dia Sabadell Parc Central                       30.783.477
Residència i Centre de Dia Sant Andreu Casernes                     65.119.800
Residència i Centre de Dia Les Corts (c. Benavent)                   35.638.561
Aquesta inversió garanteix la construcció i el manteniment d'aquests centres per als propers 25 anys.

Cessament
 
El Govern ha formalitzat el cessament del secretari general de Presidència, Isaías Táboas. El president ha signat la resolució d’encàrrec temporal de les seves funcions a la secretària del Govern, Laia Bonet.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined