El Govern i el Ministeri d'Educació renoven els convenis per aconseguir la millora de resultats escolars

El Govern i el Ministeri d'Educació renoven els convenis per aconseguir la millora de resultats escolars

query_builder   9 novembre 2010 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern i el Ministeri d'Educació renoven els convenis per aconseguir la millora de resultats escolars

 
 
  • Aquests convenis sumen 41.492.734 euros i permeten renovar programes previstos en la implantació de la Llei Orgànica d’Ensenyament (LOE) i augmentar l’oferta de places de les Escoles Oficials d’Idiomes.
  • Els programes que rebran la inversió són l’aprenentatge de llengües estrangeres, la lluita contra l’abandonament escolar, la formació de professorat en la LOE i la millora d’èxit escolar.
  • El Govern també ha aprovat la col·laboració entre el Departament d'Educació i l’Académie d’Orléans-Tours per a la mobilitat de professorat dins del programa Jules Verne.
 
El Govern ha aprovat avui renovar dos convenis entre el Departament d'Educació i el Ministeri d’Educació per un valor de 43.303.900 euros amb l’objectiu de millorar els resultats escolars. Un dels convenis permetrà, d’una banda, seguir impulsant programes de formació de professorat, de llengües estrangeres i de lluita contra l’abandonament. L’altre dels convenis permetrà augmentar l’oferta de places a les Escoles Oficials d’Idiomes per al coneixement de l’anglès entre els joves.
 
El conveni per a la implantació de la LOE entre Departament i Ministeri suposarà una inversió entre totes dues administracions –govern central aportarà 16.597.094 euros i Generalitat 24.895.640 euros-. Aquesta dotació econòmica s’invertirà en l’impuls d’un seguit d’actuacions:
 
  • 1.724.070 euros per a programes de formació del professorat en aspectes generals de la LOE.
  • 6.275.275 euros per a programes de suport a la implantació de l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües estrangeres.
  • 11.516.087 euros per a programes de millora de l’èxit escolar.
  • 19.061.182 euros per a programes adreçats a disminuir les bosses d’abandonament escolar.
  • 2.916.120 euros per a programes dirigits a l’extensió del temps escolar.
 
D’altra banda, també s’ha renovat la subscripció del conveni entre Departament d'Educació i Ministeri d’Educació per ampliar l’oferta de places a les Escoles Oficials d’Idiomes per a l’impuls de l’anglès entre els joves de 18 i 30 anys. La inversió en aquest conveni serà d’1.811.166 euros.
 
Algunes de les actuacions que es duran a terme seran:
  • Establir en diferents municipis aules adscrites a les EOI per a impartir anglès, classes de reforç i classes específiques adreçades a universitaris amb l’objectiu de desenvolupar un llenguatge tècnic i específic.
  • Augmentar el nombre de grups que imparteixen ensenyament reglat en anglès en horari nocturn.
  • Impartir cursos intensius o d’immersió.
  • Potenciar l’aprenentatge de l’anglès a través del web.
 
Mobilitat d’estudiants Jules Verne
 
Finalment, el Govern ha aprovat un acord de col·laboració entre el Departament d'Educació i l’Académie d’Orléans-Tours per a desenvolupar el programa de mobilitat Jules Verne.
 
Aquest programa, promogut per la presidència francesa de la Unió Europea, permet al professorat de primer i segon grau de francès desenvolupar tasques educatives en una escola estrangera durant un any. D’aquesta manera, es facilita la col·laboració entre centres europeus i l’internacionalització del sistema educatiu.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined