Alerta PASEQCAT

Protecció Civil activa l'alerta PLASEQCAT per una petita fuita, ja taponada, de pentà a la terminal de mercaderies d'ADIF a Granollers

query_builder   7 novembre 2023 18:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta PLASEQCAT per una petita fuita, ja taponada, de pentà a la terminal de mercaderies d'ADIF a Granollers

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda el Pla d'emergències exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'ALERTA. L’accident s’ha produït a la terminal ADIF Granollers - Centre per una petita fuita de pentà a la cisterna amb 25 tones de producte d'un comboi.

Segons ha informat el telèfon d’emergències 112 a les 16:10 s'ha produït un accident a la terminal de matèries perilloses d'ADIF Granollers, per la fuita de pentà (ONU 1265, perill 33), producte molt inflamable d'un comboi aturat dins la terminal.

Al lloc s'han desplaçat també operatius de Bombers de la Generalitat i de Mossos d’Esquadra. Cap a les 17:04 h els Bombers han confirmat que la fuita de pentà està taponada congelació i que caldrà fer un transvasament del producte.

Els Bombers de la Generalitat han activat 5 dotacions i han controlat la potencial fuita, situada sota del contenidor del fons del tren de mercaderies.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per la seva part, ha activat 2 unitats preventives, que s’han retirat quan els Bombers han donat la situació per controlada. En el moment de fer el transvasament, des del SEM s’enviarà una unitat preventiva.

L’Ajuntament de Granollers (Protecció Civil) informa que s’ha desallotjat la terminal de MMPP (mercaderies perilloses), però es manté l'activitat normal a l'estació de passatgers.

undefined
undefined
undefined
undefined