Línia 900

El Departament d'Igualtat i Feminismes condemna un nou feminicidi a Catalunya

query_builder   9 novembre 2023 10:40

event_note Nota de premsa

El Departament d'Igualtat i Feminismes condemna un nou feminicidi a Catalunya

  1. El nombre de dones assassinades aquest 2023 per violència masclista són 14 i 127 des de 2012

El Departament d’Igualtat i Feminismes condemna el feminicidi produït al municipi de la Conca de Dalt (Pallars Jussà) que s’ha confirmat avui 9 de novembre i que va tenir lloc l’estiu del 2023. El Departament expressa el seu més sentit condol i escalf a l'entorn de la dona assassinada i als veïns i veïnes de la localitat.

Amb aquest cas, el nombre de dones assassinades enguany per violència masclista són 14 i, des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 127 feminicidis a Catalunya. El nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de 7 aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada.

Erradicar les violències masclistes és una qüestió de país. Per aquest motiu, el Departament fa una crida a sumar esforços des de tots els àmbits de la societat per acabar amb les violències masclistes i deixar a zero el recompte de feminicidis i del conjunt de violències masclistes. Només amb la implicació de tots i totes aconseguirem vèncer el masclisme i desterrar el patriarcat de la nostra societat. No serem una societat lliure fins que les dones no tinguin plenament garantit el dret a viure lliures de violències masclistes.

Recordem que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Tinguem ben present que una trucada pot salvar una vida. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.

Les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país. D’altra banda, en cas d'emergència davant d'una agressió, cal trucar al telèfon 112.

El Departament d’Igualtat i Feminismes apel·la a la responsabilitat col·lectiva i demana el màxim respecte a la intimitat de la víctima i del seu entorn, per tal de facilitar el seu procés de dol i no afegir més dolor evitant amb cap mena de revictimització.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined