1. Ho recull el llibre blanc que publica L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya en el marc de l'Smart City Expo World Congress que se celebra aquests dies a Catalunya

La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, mitjançant l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, publica un llibre blanc que explora el món de la ciberseguretat en el sector de la mobilitat intel·ligent, coincidint amb l'Smart City World Congress (SCEWC). El document recull, d'una banda, les amenaces emergents, les mesures de seguretat necessàries per fer-los-hi front i els estàndards que ha de seguir de la indústria i, de l'altra, identifica els grups de ciberdelinqüència que s'amaguen darrere de l'amenaça cibernètica creixent.

La Generalitat de Catalunya identifica la necessitat de donar resposta als desafiaments de la ciberseguretat, també, en el sector de mobilitat intel·ligent per tal de protegir la privacitat i la seguretat de la ciutadania. Per aquest motiu, el document publicat per l'Agència, a banda de recollir les amenaces, destaca el potencial de les empreses catalanes per construir un ecosistema robust i potent en el camp de la ciberseguretat per a la mobilitat intel·ligent.

Cal tenir en compte que el 2022, els operadors de transport van ser el segon grup més atacat per ciberdelinqüents, darrere del sector bancari i fiscal, amb dades recollides a tot l'estat espanyol. A Europa, entre gener de 2021 i octubre de 2022, la mitjana mensual d'incidents registrats que afecten tot el sector del transport va augmentar un 25%.

D'acord amb el llibre blanc, les amenaces cibernètiques clau en aquest sector en concret són: els atacs de ransomware i els programaris maliciosos, les fuites de dades, els atacs de denegació de servei distribuïts (DDoS), els atacs a la cadena de subministrament o l'explotació de vulnerabilitats.

El llibre blanc de la ciberseguretat en el sector de la mobilitat intel·ligent es publica en anglès, tot i que en els pròxims dies també estarà disponible la versió en català.

Jornada amb les administracions locals

A banda de publicar el llibre blanc centrat en la seguretat de la mobilitat, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya també ha participat en la jornada amb les administracions locals celebrada el dia 8 al matí a l'estand que la Generalitat de Catalunya té al SCEWC. En aquest acte, es van donar a conèixer les ciberamenaces que afecten el món local així com el model de ciberseguretat que està desplegant l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, des de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, entre tots els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya.


1  

Fitxers adjunts

La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, mitjançant l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, publica un llibre blanc que explora el món de la ciberseguretat en el sector de la mobilitat intel·ligent, coincidint amb l'Smart City World Congress (SCEWC)

La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, mitjançant l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, publica un llibre blanc que explora el món de la ciberseguretat en el sector de la mobilitat intel·ligent, coincidint amb l'Smart City World Congress (SCEWC)
PDF | 19811332