Activitat d'educació ambiental

Acció Climàtica dona suport a gairebé una trentena de projectes d'educació ambiental

query_builder   23 novembre 2023 15:00

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica dona suport a gairebé una trentena de projectes d'educació ambiental

  1. A través de la convocatòria 2022-2023 de subvencions a associacions, fundacions i cooperatives del tercer sector, el Departament ha destinat 1 M€ a finançar projectes i actuacions d’educació ambiental
  2. Es calcula que més de 85.500 persones han participat en algun dels projectes d’educació i sensibilització ambiental finançats
Una de les activitats d'educació ambiental subvencionades{"name":"2023/11/23/14/41/415bfc6c-4013-41ec-b9d6-920c6413f4ce.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":1322152}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha atorgat ajudes a 28 entitats d’educació ambiental a través de la convocatòria de subvencions a associacions, fundacions i cooperatives del tercer sector ambiental de Catalunya per al finançament d’actuacions d’educació i sensibilització ambiental, per als anys 2022 i 2023, per promoure la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat.

A través d’aquests ajuts, el Departament ha atorgat 1 milió d’euros a entitats del tercer sector ambiental, gairebé el doble de la convocatòria 2021-2022. Es calcula que més de 85.500 persones han participat en algun d’aquests projectes d’educació i sensibilització ambiental. Així mateix, s’hi han implicat uns 900 centres educatius d’arreu del territori. Tots els resultats s’han donat a conèixer avui en el marc d’una jornada virtual organitzada pel Departament.

L’objectiu d’aquestes subvencions és contribuir a la promoció de la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. “L’educació i la sensibilització ambientals són eines que afavoreixen el desenvolupament d’un sentit individual i col·lectiu de corresponsabilitat quant a l’estat i l’evolució del medi ambient, i ajuden a promoure un canvi social d’actituds, valors i hàbits de comportament envers el medi natural i a avançar cap a la implicació social en la conservació del nostre patrimoni natural i la biodiversitat”, ha dit el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur.

D’altra banda, aquests ajuts també donen compliment als objectius de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya, que fixa el full de ruta català per a les polítiques de conservació de la natura fins al 2030. Concretament, el seu àmbit sisè se centra en la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès en la conservació del patrimoni natural.

Els projectes i actuacions subvencionades s’inscriuen dins de tres grans eixos:

  1. Donar a conèixer els valors dels espais inclosos en la xarxa Natura 2000 a Catalunya.
  2. Sensibilitzar sobre l’afectació que té l’activitat humana en les espècies i hàbitats amenaçats de Catalunya.
  3. Sensibilitzar sobre l’impacte de les espècies exòtiques i invasores i divulgar les tasques de control i erradicació.

Així, hi ha projectes d’educació ambiental relacionats amb la megafauna marina de les costes del Garraf, tallers d’educació ambiental per conscienciar sobre la problemàtica de les espècies invasores, projectes divulgatius sobre la biodiversitat de les zones agrícoles o de sensibilització i promoció del voluntariat envers els ecosistemes fluvials de Catalunya, entre molts d’altres.

Tots aquests projectes s’han desenvolupat arreu del territori entre el gener de 2022 i el juliol de 2023.

1  

Fitxers adjunts

Annex: entitats i projectes subvencionats

Annex: entitats i projectes subvencionats
PDF | 181504

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined