1. El termini de presentació de sol·licituds s’obre avui i es tanca el 4 de desembre de 2023, ambdós inclosos
  2. L’ajut, dotat amb un milió d’euros, serà en forma d’Aportació Reintegrable, uns ajuts econòmics en forma de cofinançament que permeten a les empreses culturals disposar de liquiditat per endegar projectes culturals
  3. Els projectes han de tenir un pressupost mínim de 600.000 euros

El Departament de Cultura convoca fins el 4 de desembre una nova línia d’ajut en forma d’aportació reintegrable, adreçada a projectes de producció teatral d’espectacles de musicals de gran format en català o occità. La dotació de la mateixa serà d’un milió d’euros i el procediment de concessió de l’ajut es tramita en règim de concurrència competitiva.

Les aportacions reintegrables són ajuts econòmics en forma de cofinançament que permeten a les empreses culturals disposar de liquiditat per endegar projectes culturals. Aquesta eina es facilita a les empreses amb una doble modalitat de subvenció i préstec, el retorn del qual es realitza en un termini ajustat a les necessitats financeres del projecte i tenint en compte el seu èxit o fracàs.

Les empreses poden sol·licitar acollir-se només a la modalitat de préstec o a les dues modalitats (préstec més subvenció) per al mateix projecte, però no poden sol·licitar acollir-se ni ser beneficiàries únicament de la modalitat de subvenció.

Els destinataris d’aquest ajut son les empreses que duguin a terme tota o part de la seva activitat en l'àmbit del teatre i l’objectiu és enfortir el teixit empresarial escènic català i a la vegada que el públic teatral trobi una oferta de grans musicals en català més àmplia i de qualitat.

El Departament liderat per Natàlia Garriga ha augmentat el pressupost per al sector teatral, i aquest 2023 ha incrementat en més d’un 30% la dotació dels ajuts plurianuals d’aquest àmbit cultural.