1. Aquest dijous s'ha celebrat una jornada formativa sobre la prevenció de violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala catalans, amb l'assistència de representants federatius, de comandaments del cos policial català i de diferents responsables de clubs femenins del territori.


La Federació Catalana de Futbol i el cos policial dels Mossos d'Esquadra han celebrat conjuntament una nova jornada especialitzada en matèria de seguretat i prevenció, aquest dijous a l'Auditori del Complex Policial Egara-Mossos d'Esquadra, a Sabadell. La jornada ha comptat amb la participació dels agents implicats en el tema central: prevenció de violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala catalans.

La sessió ha estat introduïda pel Comissari en Cap Eduard Sallent i Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol. Al seu torn, Soteras ha assegurat que "mitjançant campanyes promogudes per l'FCF com 'Jo Jugo Net' volem garantir la tolerància zero amb les violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala catalans, impulsant protocols i accions comunicatives que acompanyin el missatge".

Posteriorment, l'intendent Josep Antoni Saumell, coordinador General de Seguretat en esdeveniments esportius ha introduït la jornada i ha exposat el marc de col·laboració entre la PG.

ME i la Federació Catalana de Futbol. La caporala Anna Hernández ha resseguit els punts clau per a la prevenció de les violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala catalans. La jornada ha comptat amb la participació de Dolors Ribalta, la directora del futbol femení del RCD Espanyol ha dirigit una ponència referent a l'ús de les xarxes socials i els dispositius del futbol base de les jugadores del RCDE.

A la sessió també hi ha participat Blanca Nualart, responsable de gènere i programes esportius transversals del Consell Català de l'Esport; Rubén Sanchez, subdirector de Sensibilització i Prevenció de la direcció general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes; Oriol Camacho, secretari general de la Federació Catalana de Futbol. En la part final de la jornada s'ha obert un torn de precs i preguntes amb els representants de clubs femenins assistents. L'intendent Josep Antoni Saumell ha tancat la jornada amb les conclusions per aplicar pròximament i ha passat públicament el relleu a l’Intendent Joan Salamaña que, a partir de l’any vinent, assumirà la responsabilitat de ser coordinador General de Seguretat en esdeveniments esportius de la PG-ME.


1  

Imatges

MOSSOS

MOSSOS 147238