1. La fase participativa donarà pas a la priorització de projectes de millora de la resiliència territorial


.{"name":"2023/11/28/10/18/92a64d9f-03fd-47eb-a279-fcc9bb47af8a.png","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":1514980}


El Departament de Territori i ONU-Hàbitat, el programa de Nacions Unides per a la millora dels assentaments urbans, han celebrat aquest dilluns la darrera sessió de treball del Programa de Resiliència Urbana a les Terres de l’Ebre, que ha reunit una vintena de representants d’institucions i entitats del teixit econòmic i social ebrenc al Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia.


A la reunió han participat la directora general d’Agenda i Renovació Urbana, Nel.la Saborit Esteve; el director dels Serveis Territorials del departament de Territori a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso Cruelles; el segon tinent d’alcalde de la Sénia, Víctor Reverté Querol; i el representant d’ONU-Hàbitat, Rodrigo Vargas González.


En les primeres tres sessions a Tortosa, Amposta i Horta de Sant Joan es van identificar els riscos i àrees prioritàries per actuar, mentre que la quarta sessió, a Benissanet, es va centrar en revisar el diagnòstic per concretar els projectes que poden contribuir a assolir la resiliència territorial i identificar-ne les recomanacions adequades. En la cinquena sessió d’aquest dilluns s’han format grups de treball centrats en les línies d’acció sorgides de les preocupacions de les darreres sessions i agrupades en: governança i igualtat, sostenibilitat territorial i sostenibilitat econòmica. Aquesta fase participativa donarà pas ara a la presentació de les recomanacions, que seran el punt de partida per a la priorització de projectes de millora de la resiliència de les Terres de l’Ebre.

.{"name":"2023/11/28/10/18/0cd7129e-ad50-4525-b5cd-305ebcf591c6.png","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":1673059}


El Projecte d’anàlisi de la resiliència de les Terres de l’Ebre (PARTE) s’emmarca en el Memoràndum d’entesa signat entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, i ONU-Hàbitat. Es tracta d’un projecte pioner que busca exportar a altres regions del món una metodologia d’anàlisi de la resiliència territorial, partint de les Terres de l’Ebre com a model pioner i de referència.


Aquest programa de Nacions Unides, que fins ara només s’aplicava a ciutats, acompanya les ciutats, i ara els territoris, en el camí d’augmentar la seva resiliència davant els reptes territorials, econòmics i socials, identificant accions i construint coneixement conjunt amb el territori per a la formulació de polítiques i projectes.




28 novembre 2023