20 municipis de les Terres de l'Ebre de fins a mil habitants contractaran propostes culturals el 2024 amb l'ajuda del Departament de Cultura

query_builder   28 novembre 2023 10:45

event_note Nota de premsa

20 municipis de les Terres de l'Ebre de fins a mil habitants contractaran propostes culturals el 2024 amb l'ajuda del Departament de Cultura


  1. Es subvencionaran espectacles per valor de 86.328 euros20 municipis de les Terres de l’Ebre s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. En total se subvencionaran espectacles per valor de 86.328 euros.


Al Baix Ebre rebran ajuts els municipis d’Alfara de Carles, Aldover, Benifallet i Paüls per un valor de 18.000 euros.


Al Montsià, Godall, Galera i Mas de Barberans rebran 13.050 euros.


A la Ribera d’Ebre, Garcia, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Miravet, Rasquera, Vinebre i la Serra d’Almos rebran 31.500 euros.


I a la Terra Alta, Arnes, Bot, Caseres, la Fatarella, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs rebran 23.778 euros.


S’hi han acollit 413 micropobles de tot Catalunya


En total 413 micropobles de tot Catalunya s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. El Departament de Cultura va obrir el passat setembre aquesta nova línia de subvencions, dotada amb 2,17 M€, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a tota la ciutadania de Catalunya, apostar per la cultura de proximitat al territori i potenciar el mercat d’artistes i espectacles de petit format.


Amb aquesta iniciativa, el Departament de Cultura vol reforçar el suport econòmic al món local per tal d’assegurar que els ciutadans de tot el país tenen accés a espectacles en viu de caràcter professional. A més, això també reforça els sectors de les arts escèniques i la música, perquè suposa noves oportunitats de contractació arreu de Catalunya.


Aquesta línia per a micropobles era una reivindicació de l’Associació de Micropobles de Catalunya i suposa un pas endavant i ferm per a l’equilibri cultural, perquè els pobles petits podran gaudir de la cultura en el seu propi municipi.Cultura accessible per a tothom: un objectiu polític fet realitat


Garantir l'accés a la cultura per a tothom és un dels eixos del Govern per a aquesta legislatura. El Departament està impulsant la cultura arreu de tot el país amb diferents accions per arribar a tot el territori i a tot els públics. Aquesta línia per al foment de l’activitat cultural als micropobles n’és un exemple.


En el marc d’aquestes polítiques d’accés a la cultura, cal destacar també les polítiques culturals adreçades al jovent i la iniciativa Cultura Jove, que permet l’accés de les persones joves a la cultura, amb preus accessibles durant tot l’any; i les línies de cultura comunitària i transformació social; així com la nova línia per a la programació d’espectacles en esdeveniments d'interès agroturístic. Totes formen part de l’estratègia comuna del Departament de Cultura per tal de millorar l’accés a la cultura, dins de la qual destaca l’elaboració de la nova llei de Drets Culturals.


28 novembre 2023

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined